Hlavní obsah

Zlín zdražil lístky na finále až na pět stovek

Jirka G. NovákSport.cz

Zlínští hokejisté si parádními výkony vydláždily cestu až do finále extraligy, kde nad obhájci prvenství ze Slavie Praha vedou 3:1 na zápasy a chybí jim jediná výhra k historickému titulu. Ten mohou získat už ve čtvrtek na vlastním stadionu. Vedení zlínského klubu na tuto možnost reagovalo promptně - zdražilo vstupenky o sto procent.

Článek

V základní části byly vstupenky na nejlepší místa k sezení na zlínském stadionu k dostání za osmdesát korun, na play-off podražily na 250 korun. Na pátý zápas finále už ale stojí rovných 500 korun. To se týká sektoru A, kde je zhruba tři tisíce míst, v sektoru B, kde jsou další místa k sezení, stojí vstupenka 450 korun.

Zdraženo pouze "sezení"

"Je to přece jen výjimečné utkání, ve kterém se může rozhodnout o titulu," odpověděl na dotaz Sport.cz výkonný ředitel klubu HC Hamé Miroslav Michalovský. "Zároveň jsme se chtěli vyhnout situaci, která vznikla v Praze Slavii. Že vstupenky do Sazka Areny trochu podhodnotila a dala tak šanci překupníkům," vysvětlil.

.:ANKETA:
Máte pochopení pro zdražení lítků ve Zlíně? Hlasujte v anketě na konci článku

Zdražení se týká jen vstupenek na sezení, na stání stál lístek stejně jako předtím 130 korun.  "Nic se nemění ani pro držitele permanentek. Zdražení pocítí pouze tzv. sváteční diváci na sezení, kteří na zápasy chodí jen výjimečně," tvrdí generální manažer Zlína Zdeněk Venera.

Vyprodáno za 45 minut

I přes výrazné zdražení se ale nízké návštěvy ve Zlíně neobávají. "Myslím, že fanoušky tato cena neodradí. Naopak mne překvapilo, že ohlasy lidí jsou vcelku pozitivní. Někteří mi dokonce říkali, že by za vstupenku dali i mnohem více," konstatoval Michalovský.

Zájem fanoušků byl samozřejmě znovu obrovský a vstupenky v dnešním předprodeji zmizely během 45 minut. Ale nešlo jen o výjimečnost finále, ale také o fakt, že do prodeje na zítřejší zápas bylo všehovšudy dáno do prodeje pouze 1700 vstupenek z celkové kapacity 7500 míst stadionu Luďka Čajky.

Slavia nepřišla zkrátka

"Zbytek vstupenek tvoří držitelé permanentek, jsou zde i V.I.P. vstupenky, vstupenky pro hráče, místa pro média, zaměstnance a především sponzory. Ti si ale vstupenky museli stejně jako ostatní koupit," upozorňuje Michalovský.

Vstupenky samozřejmě dostal i soupeř. "Slavie od nás dostala kolem 150 vstupenek," potvrdil Michalovský a vyvrátil tak spekulace, že se Zlín pokusí oplatit Pražanům nedostatek vstupenek, které Medvědi dostali na zápasy v Praze. "Necítíli jsme se nijak ukřivdění a Slavii jsme vyšli vstříc."

Reklama

Související témata: