Hlavní obsah

Veterán Vlach má sedmé zlato

ZLÍN

Souboj veteránů se v pátém finálovém utkání uskutečnil jen díky tomu, že obránce Slavie František Kučera doléčil nachlazení. Naskočil do sestavy a hosté věřili, že posel vítězství se vrátil. Kučera totiž vynechal všechny tři zápasy, v nichž uspěl Zlín. Hamé však dotáhlo do konce cestu za titulem, který byl pro útočníka Rostislava Vlacha už sedmým v domácí soutěži.

Článek

Kučera rozděloval puky, zklidnil rozehrávku a byl platný rovněž v defenzívě. V 8. minutě zblokoval vysoko nad střelecký pokus Lešky v početní převaze Hamé.

"Nemoc byla pryč, cítili jsem se v pořádku. Splnili jsme cíl a nepustili soupeře do vedení, ovšem to bylo tak asi všechno," smutně si posteskl před dekorováním stříbrnými medailemi Kučera.

Vlach jako jeden z mála hráčů Zlína dokázal přelstít slavistického kapitána Beránka při vhazováních, možná i proto dostával poměrně dost prostoru i při situacích, kdy nebyl na ledě stejný počet hokejistů. Totéž platilo o Kučerovi, jenž využil každé šance k podpoře slavistického útoku.

To občas v předešlých zápasech Pražanům scházelo. "Co je to teď ale platné. Vzhledem k sezóně je i stříbro cenné, historie však zná jen vítěze," řekl bek.

SOUBOJ HVĚZD
Rostislav VlachHRÁČFrantišek Kučera
0+1BODY0+0
1PLUS/MINUS0
2TRESTY0

Centr zlínské druhé formace se v polovině utkání ohnal se po Tomicovi, za což inkasoval dvouminutový trest, ale měl štěstí, že sudí Šindler zaregistroval i faul protihráče. "Možná jsme se zdáli nervózní, ale pořád jsme věřili, že to otočíme," vykládal Vlach.

Ani jeden ze zkušených hráčů u vstřelených ani inkasovaných gólů nebyl, ovšem zlínský borec v závěru při náporu Slavie zablokoval dorážku Beránka a pár vteřin před koncem ještě vybídl ke zpečetění skóre Balaštíka, i když sám mohl pohodlně vypálit do prázdné klece.

"To už bylo jedno. Prožívali jsem pocit ohromného štěstí a je jedno, jestli získáte titul poprvé nebo poosmé," uvedl Vlach, který čtyřikrát bral zlato se Vsetínem, dvakrát s Jihlavou, teď ve Zlíně a dokonce triumfoval i na Slovensku ve Zvolenu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice