Hlavní obsah

Trenér Bokroš: České zlato je mé nejcennější

ZLÍN

Trenér Zlína Ernest Bokroš nezažívá radost z hokejového titulu poprvé, na Slovensku již triumfoval s Trenčínem a Zvolenem. "Ale tenhle český titul je ještě lepší. Hlavně proto, že je čerstvý a možná i nečekaný," popsal své pocity v rozhovoru pro Právo. "Navíc cizinec ještě nikdy mužstvo ke zlatu nedovedl," dodal Bokroš.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Zlína Ernest Bokroš.

Článek

Kdy jste začal věřit, že už vám titul neunikne?

Až v poslední desetiminutovce, kdy tým držel vedení 3:1, jsem začal tušit, že by se to mohlo povést. Bylo to znovu vyrovnané utkání, jako celá finálové série. Slavia byla mimořádně obtížným protivníkem. I když dlouho vedla, byl jsem přesvědčen, že dokážeme dát gól a tím ji znervózníme. Trefa v oslabení byla velký impuls, ve tvářích hráčů soupeře bylo patrné, jak moc je inkasovaný gól zaskočil. Přišly ještě další dvě branky v rychlém sledu, pak už jsme museli uplatnit víc sil i psychickou pohodu.

Jak vám chutná mistrovský doutník?

Kouřím je pravidelně v tříletých cyklech. Podobně opojný pocit jsem měl při slovenských titulech s Trenčínem a Zvolenem, ten český je snad ještě lepší. Hlavně proto, že je čerstvý a možná i nečekaný, vždyť cizinec ještě nikdy u vás mužstvo ke zlatu nepřivedl. Zažívám podobnou radost jako u slovenské reprezentace na MS.

Přiznejte, byli jste na oslavy nachystáni?

Vůbec. Nic jsem nechtěl zakřiknout, vůbec jsme o titulu raději nemluvili. Hned po zápase se v šatně objevily vítězné doutníky, speciální dresy a pravé valašské klobouky, ovšem tohle byla iniciativa vedení klubu a našeho hlavního partnera. Při oslavě platí, všichni za jednoho, jeden za všechny. Parta se bude držet až do rána. Mám pocit, že celý Zlín bude na nohou.

V čem vidíte největší sílu zlínského mužstva?

Všichni jedinci, i ty největší hvězdy, dokáží dát svůj um ve prospěch mužstva. Snad mohu neskromně říci, že se mi povedlo sestavit silný a vyvážený tým. Nikdo si tu nic nezáviděl, přáli jsme si úspěch navzájem. Během play-off se nám vyhnula zranění, perfektně to zvládli oba gólmani a přestože nejvíc gólů dávala Leškova formace, ocenit musím všechny. Klub letos slaví 75. výročí hokeje a snad jsme k tomu dali dobrý dárek.

Vzpomenete si na nejtěžší okamžik při cestě za extraligovým zlatem?

Do Vánoc mužstvo prošlo jistou herní krizí, ale nakonec uhájilo druhou příčku v tabulce základní části, což se ukázalo moc důležité právě pro play-off, neboť jsme všechny série začali doma a nakonec tu můžeme slavit i titul, což se v extralize už osm let nikomu nepoštěstilo.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice