Hlavní obsah

Růžička: Nemusíme se stydět, hráli jsme dobrý hokej

ZLÍN

Zlín sesadil hokejisty Slavie z extraligového trůnu, ale trenér Pražanů Vladimír Růžička to nesl statečně: "Chtěli jsme obhájit titul, proto ten smutek v očích, jenže k hokeji patří i porážky a musíte je umět přijmout. Zlín nás sice nepřehrával, ale dával ve finále snadněji góly a k tomu měl víc štěstí."

Foto: archiv

Vladimír Růžička na střídačce Slavie.

Článek

Růžička byl na své mužstvo pyšný. "Do play-off šlo až z páté pozice, ale dokázalo hrozně moc, i když mu vyčerpávající sedmizápasové bitvy se Znojmem i Spartou vzaly hodně sil. Nemusíme se ale stydět, předvedli jsme i ve finále dobrý hokej," tvrdil s pochopením pro nelíčenou radost soupeře.

"Atmosféra ve Zlíně byla super, ať si lidé i hráči oslavy užijí. Od podzimu ale poznají, jak to má obhájce titulu těžké, protože se na ně budou chtít všichni vytáhnout," podotkl kouč a manažer hokejové Slavie.

Nakonec uznal, že i druhé místo je úspěch. "Vždyť v úvodu sezóny nás na finále nikdo netipoval. Slavia se usazuje mezi elitou a to jsem si vždy přál. Všichni v klubu dávají hokeji maximum, to musí být někde vidět," řekl Růžička, jehož nyní čeká práce asistenta reprezentačního trenéra.

"Na nedělní sraz do Varů nemusím, kouč Lener mi slíbil pár dní volna. Budu jen s manželkou a o hokeji nechci ani slyšet. Musím si trochu odpočinout a nabudit se na mistrovství světa, které začíná prakticky za dva týdny."

Reklama

Související témata: