Hlavní obsah

Šampióni sázeli na Leškovu formaci, Slavii došly síly

Zlín v klíčových okamžicích finále play-off sázel téměř výhradně na Leškovu pětku a dokonce risknul prostřídání brankářů, přesto sérii se Slavií zvládl lépe. K tradičnímu technickému projevu a hokejovosti přimíchal kouč Bokroš víc dravosti a nasazení, proto přivedl mužstvo Hamé k titulu. Boj o titul byl mimořádně vyrovnaný, Pražanům při něm došly síly.

Článek
Fotogalerie

Slávisté doplatili na horší umístění v základní části, v play-off potkali obtížnější soupeře než nový šampión. "Předchozí série nás stály hrozně moc sil, možná také Zlín toužil po triumfu víc než my," říkal trenér Vladimír Růžička, na jehož svěřencích nechalo čtrnáct náročných duelů se Znojmem a Spartou viditelné stopy.

Zlín měl v utkáních s přece jen slabším Třincem a vyčerpanou Plzní o trochu snadnější pozici. "Prostě nám vše hrálo do karet. Navíc jsme Slavii porazili jejím zarputilým hokejovým stylem," říkal obránce mistrovského celku Radim Tesařík.

Okál se konečně dočkal

Obě mužstva, jak to v play-off bývá, spoléhala na přesilovky a početní výhody přinášely klíčové okamžiky.

"Všichni se na to hodně zaměřují, ale záleží vždycky na hráčích na ledě, jak se cítí, kolik mají sil, co si dovolí. V tom jsme asi byli lepší," potvrdil kapitán Hamé Miroslav Okál, který už dvakrát zažil doma ve Zlíně marnou snahu uspět ve finále: "Proto si tuhle sérii budu navždy pamatovat."

Tajný trumf - Altrichter

Slávisty trápil jejich bývalý spoluhráč, brankář Martin Altrichter, který od 21. minuty druhého zápasu nahradil zraněného Murína a dotáhl Hamé k triumfu.

"Říkal jsem, že má znalost několika protihráčů může být výhodou. Snažil jsem se sledovat, kdo má puk, ale v tom zmatku to nejde. Velký dík zasluží všichni kluci, protože gólmanům práci ulehčili. Slávisty nepouštěli před branku k dorážkám," usmíval se.

Balaštík: Slávisti už na zvrat neměli

Rozhodující pátý zápas zlomila až chyba slávistů při vlastní přesilovce, kterou ztrestalo nejproduktivnější duo play-off a Leška připravil gól pro Jaroslava Balaštíka.

"Stačilo se pak podívat na slávisty a bylo nám hned všechno jasné. Neměli už na to, aby zápas zvládli," tvrdil kanonýr, který byl přesvědčen, že titul je ve správných rukách: "Po hrozné minulé sezóně, kdy jsme skončili třináctí, jsme už nic nepodcenili a měli i stabilní formu."

Průběh finále play-off na Sport.cz:

Reklama