Hlavní obsah

Leška: Že se staneme mistry, to bych nevěřil

"Jedna z prvních gratulací přišla od spoluhráče Čajánka až ze zámoří," říká v rozhovoru pro deník Právo nejproduktivnější hráč play-off, zlínský útočník Petr Leška.

Článek

Nepřekvapil triumf v extralize i samotné hráče Zlína?

Je to pro nás šok, ještě si ani neuvědomujeme, co se povedlo. Kdyby tu před sezónou někdo mluvil o titulu, asi bychom se mu od srdce zasmáli. Že se staneme mistry, tomu bych opravdu nevěřil.

Kdy jste začal tušit, že by se to mohlo podařit?

Během prvního kola play-off jsem zjistil, že máme dobrou formu a je nám nakloněno i nasazení dvojic. Po zvládnutí těžké série přes Třinec jsem už věřil, že ve finále budeme.

Co pak rozhodlo o úspěchu nad Slavií v boji o titul?

Série byla nesmírně vyrovnaná a klíčové bylo, že jsme dokázali soustředěně bránit a hlavně měli víc sil. Slavia je ztrácela, když hrála předchozí dvě série na sedm utkání.

Který okamžik finálovou sérii definitivně zlomil?

Až naše vyrovnání při oslabení v osmnácté vteřině třetí třetiny pátého duelu, pak už jsme to zvládli. Kdyby Slavia vedení držela až do konce, těžko předvídat, co by se ještě mohlo stát.

Celá sezóna nejde odehrát v oslnivé formě. Kdy vám bylo nejhůře?

Na přelomu roku nám to tolik nešlo. Já i kluci jsme cítili, že toho už máme plné zuby, ale trochu jsme vydechli a zase to šlo. V pravý čas se nám vrátila chuť do hokeje.

Co pro vás znamená fakt, že se spoluhráčem Balaštíkem jste králi střelců i kanadského bodování play-off?

Úspěch týmu je daleko víc, i když individuální ocenění samozřejmě také potěší.

Dovedete odhadnout, kolik jste přijal gratulací?

To snad ani nejde. Jedna z prvních byla od bývalého spoluhráče Čajánka až ze zámoří. On to s námi na dálku hrozně prožíval, a když jsme přišli do šatny, už jsem měl od něj na mobilu textovku. Asi ho to zajímalo víc než Stanley cup. Teď ale budeme slavit, dokud budou síly a než padneme únavou. Titul si musíme užít.

Reklama

Související témata: