Hlavní obsah

Zlín zažil veselé Velikonoce

ZLÍN

Prodloužený velikonoční víkend přišel fanouškům zlínského Hamé náramně vhod, neboť ve městě se bouřlivě slavil triumf místních hokejistů v extralize. Žluté šílenství je nakažlivé a jen tak rychle neskončí. "Máme důvod být hodně veselí. Ve městě se hraje 75 let hokej a teprve teď přišel titul," řekl manažer klubu Zdeněk Venera.

Foto: PRÁVO/Blanka Kovandová

Oslavy hokejistů Zlína v centru města

Článek

Takřka ve všech místních restauracích se během třídenního volna nedodržovala zavírací doba, přičemž od čtvrtečního večera, kdy zlínské mužstvo úspěšně završilo finálovou bitvu s obhájci titulu slávisty, je téma hovoru jasné: hokej.

Zejména hráči prožili hektické dny. Poblahopřát jim, přiťuknout si s nimi či jim alespoň stisknout ruku chtěl ve městě každý a kanonýr Jaroslav Balaštík se v neděli večer jen těžko loučil, neboť musel být na včerejším reprezentačním tréninku naprosto fit.

Místní radnice už dala najevo, jak moc přeje týmu, když si na střechu posadila už během finále velikého červeného medvěda, symbol HC Hamé. Starosta Tomáš Úlehla navíc potvrdil, že dostojí svému slibu a mužstvo přijme v primátorském salónku, kam se on sám dostaví v převleku za plyšového maskota klubu. Na dveřích zlínské kabiny zůstalo viset předsevzetí trenéra Ernesta Bokroše, které znělo: Chci zlatou placku.

S ní na krku mnozí hráči slavili. "Máme sílu překonat i týdenní maratón Vsetína po jeho prvním titulu, valašská nátura už je taková," říkal s pivem v ruce Rostislav Vlach, který už zažil mistrovské oslavy nejen se Vsetínem, ale i v Jihlavě a ve Zvolenu, nyní je však prožil poprvé v rodném městě. "Triumf od Zlína letos čekal málokdo, o to je vše sladší," doplnil ve 42letech nejstarší hráč mužstva.

Reklama

Související témata: