Hlavní obsah

Hokejoví mistři mají zvon

Hokejové mistry ze Zlína přijal ve čtvrtek na radnici primátor Tomáš Úlehla. Dostál svému slibu, který dal po získání mistrovské trofeje, a hokejisty Hamé Zlín přijal v převleku týmového maskota - červeného medvěda. Hráčům navíc v rámci dalšího slibu předal stokilový zvon, který má příště zastrašovat soupeře.

Článek

"Pokud se Medvědi stanou hokejovými mistry, dostanou mistrovský zvon s vyrytými jmény všech, kteří se na úspěchu podíleli," slíbil při finále Úlehla. Zvon vysoký 51 centimetrů se spodním průměrem 54 cm vyrobila na zakázku ostravská společnost Vítkovice - Výzkum a vývoj. Práce na ocelolitinovém krasavci trvaly čtyři týdny.

Ostravská společnost se k výrobě zvonů vrátila teprve nedávno a přerušila tak více než padesátiletou odmlku. Zvony z ocelolitiny jsou minimálně o polovinu levnější než kusy vyrobené ze zvonoviny. "Zvon menší velikosti stojí zhruba 25 tisíc korun," řekl vědecký pracovník firmy Josef Bořuta.

Kam zvon hokejisté nakonec nechají zavěsit, není prozatím určeno. Jeho jasný a čistý zvuk však bude nejen suvenýrem připomínajícím letošní vítězství i budoucím generacím, ale také výzvou k vybojování dalších a dalších. Aby vždy mohl vydávat jen vítězné tóny.

Reklama