Hlavní obsah

Šebrle zkusí, co s ním udělala nemoc

Testovat, jaké následky na něm zanechala nemoc, bude v pátek na mítinku v Linci český vícebojař Roman Šebrle. Světový rekordman v desetiboji a jeden z favoritů nadcházejícího halového mistrovství světa v Birminghamu se rozhodl pro start v Rakousku po středečním lékařském vyšetření.

Foto: PRÁVO

Roman Šebrle

Článek

Šebrle na začátku minulého týdne ulehl s vážnou chřipkou a čtrnáct dní pořádně netrénoval. Svěřenec Dalibora Kupky z pražské Dukly má stále trochu zvýšenou sedimentaci v krvi.

"Prý s tím ale může závodit, takže se rozhodl, že do Lince pojede," potvrdil v rozhovoru pro ČTK Kupka. "Potřebuje závodit, trénuje celý rok," vysvětlil. Po nemoci se Šebrle poprvé lehce připravoval v sobotu v posilovně a v Linci se přihlásil k závodům ve skoku do dálky a v běhu na 60 metrů překážek.

"Už je to o hodně lepší než v minulém týdnu. V úterý jsem šel koulařský trénink a chci zjistit, na čem jsem," citoval slova osmadvacetiletého halového mistra světa jeho manažer Alfons Juck. "Takový test prostě potřebuji," vysvětloval Šebrle. V časovém programu mu obě disciplíny kolidují. "Není to nic netradičního, prostě si z dálky odskočím na překážky," mávl rukou.

Reklama

Související témata: