Hlavní obsah

Patera se vrací na Kladno

PRAHA/KLADNO

Osvědčená hokejová dvojice P+P se znovu sejde v kladenském dresu. Po Martinu Procházkovi se příští rok v kladenském dresu objeví i jeho hokejové "dvojče" Pavel Patera. Dvaatřicetiletý olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa, který naposledy působil v ruském Omsku, podepsal v úterý odpoledne s Kladnem roční smlouvu do 30. dubna 2005.

Foto: PRÁVO

Pavel Patera

Článek

"Upřednostňoval nabídky z tuzemska a z těch se pak rozhodl pro tu z Kladna," řekl ČTK hráčův zástupce Aleš Volek. Odtajnil, že druhým eminentním zájemcem o služby tvořivého centra byl Liberec. Svoji roli v hráčově rozhodování sehrála i skutečnost, že v Unhošti, nedaleko od Kladna, dokončuje stavbu rodinného domu. "Chtěl být co nejblíže domovu. Ani finanční stránka smlouvy proto nebyla prioritní věcí," dodal hokejový agent.

Se Vsetínem domluveno

Účastník olympijských her v Salt Lake City sehrál za Kladno tři utkání na začátku ročníku 2001/2002, celou sezónu však naposledy v roce 1996. Blízko dohody s mateřským oddílem byl Patera již v pondělí, ale podpis vázl na vyřešení otázky odstupného pro Vsetín. Valašský celek, za který elitní centr nastupoval před odchodem do NHL, na něho stále vlastní práva pro domácí nejvyšší soutěž. A předseda představenstva vsetínského klubu Oldřich Štefl je v těchto dnech na dovolené.

"Spojil jsem se s ním telefonicky a na všech náležitostech jsme ústně domluveni," ujistil kladenský generální manažer Otakar Černý, že Paterovu startu za Kladno už by nemělo stát nic v cestě. Již minulý rok se na kladenský stadion vrátil z Ruska Martin Procházka, takže obávaná útočná dvojice by se mohla dát znovu dohromady.

Radost z návratu domů

"Jsem rád, že se vracím do známého prostředí. Po světě jsem jezdil už dost dlouho a teď se těším, že si zase zahraji před kladenskými fanoušky, kamarády a hlavně zase s Prochym (Martinem Procházkou)," vyznal se Patera v krátkém telefonickém rozhovoru pro ČTK. S mužstvem trénuje jako každoročně a spolu s ním také bratři František a Tomáš Kaberleovi, kteří by mohli v případě výluky v NHL rovněž kladenský celek posílit.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín