Hlavní obsah

S hokejovou Spartou začal trénovat i Výborný

Marek Burkert, Josef PešoutPrávo

Poprvé se před novou extraligovou sezónou obuli ve středu do bruslí hokejisté Sparty pod vedením asistentů Gudase s Volkem. Hlavní kouč Lener dění sledoval přes mantinel v šortkách a teniskách. ,.Naostro začneme v pondělí," tvrdil bývalý reprezentační kouč. V právě rekonstruované T-Mobile Aréně se po ledě projíždělo jen 15 hokejistů včetně Davida Výborného z Columbusu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

David Výborný (vpravo) s Michalem Brošem na tréninku pražské Sparty.

Článek

"Petr Bříza půjde na led až ve čtvrtek, další hráči mají přípravu v posilovně," upozornil Lener, který prozatím nemůže počítat s účastí Slováka Bartečka a mladíka Olesze. "Oba jsou v Americe, zvažují nabídky, ale víc bych o tom nerad mluvil," řekl kouč, jehož tým posílili také tři navrátilci ze zámoří - beci Schnábel a Kočí a forvard Sivko.

Do přípravy by se měl příští týden zapojit Jan Hlaváč, jemuž v NY Rangers nenabídli smlouvu. Do defenzívy se hlásí Dobroň (Plzeň) a Richter (CSKA Moskva). Z Liberce se vrátil Kašpařík, hodně si Lener slibuje od důrazu litvínovského Kotrly.

Slávisté začali zostra

O pět dnů dříve, než měli původně naplánováno, se na ledě objevili také vicemistři z minulé sezóny, hokejisté Slavie. Navíc začali pěkně zostra. "Chtěl jsem, aby se kluci na ledě rychle zorientovali," vysvětloval změnu kouč Vladimír Růžička.

Po takřka třítýdenní dovolené přivítal v Edenu také uzdraveného Petra Miku, který se do Slavie vrátil z Vítkovic. Fanoušci se také těší na kousky Radka Dudy, jenž se příliš neprosadil v ruské Kazani. "Ze svého hokeje neslevím," slíbil známý bouřlivák. V bruslích se ukázala i další posila - slovenský bek Žabka, přicházející z Třince. Herní přípravu zahájí slávisté 30. července se Spartou.

Vary s Masalskisem

Takřka desítku posil uvítal nový karlovarský trenér Pavel Pazourek na prvním tréninku hokejistů Energie po dovolené. K největším akvizicím patří lotyšský brankář Masalskis, který na sebe upozornil při letošním MS v Praze.

Defenzívu by měli vyztužit obránci Kutlák z Bostonu a Polák ze Vsetína. Extraligové zkušenosti mají i exznojemský Milan Procházka, M. Dvořák z Plzně a ze zahraničí se do Česka l vracející Slováci Tomík (Norimberk) a Hurtaj (IFK Helsinky).

"Hokej není o jménech, ale o kolektivu. Věříme, že hlavní devízou S obměněného mužstva bude týmový duch," řekl Právu tiskový mluvčí klubu Jiří Holý. První přípravný zápas sehrají Vary 27. července na Kladně.

Reklama

Související témata: