Hlavní obsah

Oblékne Lecavalier dres Sparty?

PRAHA

V případě stávky v zámořské NHL čeká českou hokejovou extraligu příliv řady českých hvězd. Vrátit se hodlají například Martin Straka, Petr Sýkora, Jaroslav Špaček, možná i Jaromír Jágr. Není ale vyloučeno, že se v nejvyšší domácí soutěži objeví i světové superhvězdy. Pražská Sparta má údajně slibně rozjednán příchod Vincenta Lecavaliera.

Článek

Útočník Tampy Bay byl v posledním ročníku NHL jednou z nejzářivějších hvězd týmu, který vyhrál Stanleyův pohár. Lecavalier už kdysi v Praze hrál jako junior a k překvapivému kroku naskočit do nejvyšší české soutěže jej přesvědčilo neustálé básnění o české metropoli z úst jeho klubových spoluhráčů Pavla Kubiny a Stanislava Neckáře.

Kubina poté Lecavalierovi zprostředkoval telefonní číslo na manažera pražské Sparty Luboše Koželuha a mohlo dojít k jednání. Dnes pak Koželuh pro televizi Nova potvrdil, že obě strany jsou velmi blízko ke konečné dohodě. S tím, že v úvahu přichází i příchod dalšího Kanaďana, útočníka Calgary Matthew Lombardiho.

Na Světový pohár

Pokud by Lecavalier skutečně na podzim oblékl dres pražské Sparty, dočkala by se česká extraliga jedné z největších hvězd v celé své historii. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan se v roce 1998 stal jedničkou draftu NHL a od svého příchodu do slavné soutěže byl označován za jednoho z možných pokračovatelů Wayna Gretzkého.

Už ve své druhé sezóně v NHL vedl všechny týmové statistiky a brzy začal být jedním z hlavních pilířů, díky kterým se podceňovaná Tampa vyšplhala až k zisku Stanleyova poháru. Po zranění Steva Yzermana byl Lecavalier navíc před pár dny dodatečně nominován do reprezentace Kanady pro letošní Světový pohár.

Reklama

Související témata: