Hlavní obsah

Spartu posílí Hlaváč, Pilař a Melichar

PRAHA

Vedení hokejového klubu Sparta Praha se dohodlo pro úvod sezóny na spolupráci s dalšími hokejisty ze zámořské ligy. Dres holešovického týmu jsou po dobu případné výluky v NHL připraveni obléknout mistři světa útočník Jan Hlaváč z New Yorku Rangers a obránce Karel Pilař z Toronta, a také zadák Pittsburghu Josef Melichar.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparťané vstoupí do hokejové extraligy značně posíleni

Článek

"Se všemi jsme se dnes dohodli, že po dobu pauzy v NHL budou hrát u nás. Navíc u Honzy Hlaváče existuje varianta, že pokud do začátku sezony nepodepíše s některým týmem z NHL, zůstal by ve Spartě celý rok," přiblížil ČTK plány sparťanský ředitel Luboš Koželuh. Hlaváč i Pilař prostředí ve Sportovní hale důvěrně znají, Melicharova extraligová práva získala Sparta od Českých Budějovic.

Lecavalier tedy padl

Podle sparťanského ředitele je kádr Sparty stabilizovaný a s dalšími posilami se už příliš nepočítá. Definitivně padla možnost startu zámořských hráčů Vincenta Lecavaliera z Tampy a Matthewa Lombardiho z Calgary.

Sparťanský dres nezbyl ani na Patrika Štefana z Atlanty a klub se rozhodl uvolnit i slovenského reprezentačního forvarda Ľuboše Bartečka, o něhož projevilo zájem několik klubů z NHL.

Možná jednání o příchodu kapitána reprezentace, olympijského vítěze a trojnásobného mistra světa Roberta Reichla označil Koželuh za "sice možnou, ale pravděpodobně pouze záložní variantu."

Reklama

Související témata: