Hlavní obsah

Do Litvínova se vrací Reichel, Šlégr a Ručinský

LITVÍNOV

Fanoušci litvínovského hokeje se mohou těšit na návrat Roberta Reichla a dalších slavných odchovanců klubu do sestavy extraligového týmu. Olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa se totiž domluvil v úterý večer s vedením klubu na podmínkách svého návratu. Žlutočerný dres obléknou také další "zlatí hoši z Nagana" Jiří Šlégr a Martin Ručinský.

Foto: www.hokej-litvinov.cz

Robert Reichel a Jiří Šlégr už v Litvínově absolvovali první trénink

Článek

Hlavní podmínkou návratu hokejových hvězd do mateřského klubu byl odchod současného generálního manažera Vladimíra Macholdy a ta, zdá se, bude splněna.

"Jednání s generálním manažerem Vladimírem Macholdou o ukončení výkonu jeho funkce v současné době probíhají a měla by být dokončena do 23. srpna," uvedl předseda představenstva Miroslav Kornalík v oficiálním tiskovém prohlášení. Macholdův odchod pak bude muset potvrdit valná hromada společnosti.

Zatímco Ručinský se dnes ještě naposledy připravoval s pražskou Slavií, Reichel a Šlégr už dopoledne poprvé trénovali s litvínovským mužstvem na mosteckém zimním stadionu. "Bylo nám slíbeno, že pan Macholda časem odstoupí, což byla naše podmínka. Takže jsme tady a jsme rádi, že jsme tady," přiznal Šlégr po tréninku na improvizované tiskové konferenci.

Reichel se vrací natrvalo

Zatímco dvojice Ručinský, Šlégr by litvínovský dres oblékla pravděpodobně pouze v době, kdy bude přerušena NHL, Reichel by se na sever Čech měl vrátit trvale. V Torontu mu po sezóně skončila smlouva a třiatřicetiletý centr podle svých slov neuvažuje, že by se do zámořské ligy vrátil.

"Dohodli jsme se, že zde zůstanu celou sezónu. Kluci, pokud budou mít smlouvy v NHL, se potom do zámoří vrátí," řekl Reichel podle oficiální internetové stránky Litvínova. Navíc by se měl stát, stejně jako například Roman Čechmánek ve Vsetíně, sportovním ředitelem klubu. "Ano, je to pravda," potvrdil dlouholetý kapitán národního týmu začátek své funkcionářské kariéry.

Macholdu by podle informací ČTK mohl na postu generálního manažera nahradit ředitel litvínovské soukromé sportovní základní školy Václav Hořejší. Ještě dnes však Macholda hájil zájmy klubu na jednání Asociace profesionálních klubů ledního hokeje ve Velké Bíteši. O úterní večerní schůzce, na které se Reichel, Šlégr a Ručinský dohodli na podmínkách svého návratu, se dozvěděl na cestě k tomuto jednání.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín