Hlavní obsah

Slavii během výluky v NHL posílí Pálffy a Stümpel

PRAHA

Posily nejzářivějšího lesku získala po dobu předpokládané výluky v NHL pražská Slavia. Dres úřadujících vicemistrů extraligy by měli obléci slovenští reprezentační útočníci Žigmund Pálffy a Jozef Stümpel z Los Angeles. Vedoucí mužstva Petr Březina potvrdil, že oba hokejisté už podepsali s vršovickým klubem smlouvy.

Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

Hokejovou Slavii v případě výluky v NHL posílí dvojice slovenských hvězd.

Článek

"Platí pochopitelně jen v případě, že se v NHL skutečně nebude hrát. Jakmile začne, odcestují ihned oba do zámoří," vyložil slávistický funkcionář a dodal, že oba již mají v Praze zajištěné bydlení. Kontrakt s pražským celkem už po dobu přestávky v NHL stvrdili rovněž centr Josef Vašíček z Caroliny a obránce Tomáš Klouček z Atlanty.

Zatímco Stümpel už se v zámoří připravuje se slovenskou reprezentací na nadcházející zápasy Světového poháru, Pálffy se trenérovi Jánu Filcovi omluvil z akce s tím, že si potřebuje doléčit zraněné rameno. První trénink se slávisty by měl vyhlášený kanonýr absolvovat 5. nebo 6. září.

Klouček se s mužstvem již měsíc připravuje. Vašíček, který se rovněž zúčastní Světového poháru, se se Stümpelem ke slávistům připojí až po skončení ostře sledované soutěže.

Reklama

Související témata: