Hlavní obsah

Pálffy začne sezónu ve Slavii, o Skalici se rozhodne

BRATISLAVA

Slovenský hokejový útočník Žigmund Pálffy v případě výluky NHL patrně zahájí sezónu v dresu pražské Slavie a nikoli ve Skalici. Za mateřský klub by nastoupil až po odehrání několika kol české extraligy. Jasno bude po skončení Světového poháru, kdy se chystají jednání mezi zástupci obou klubů. Prozradil to skalický manažer Zdenko Jurík.

Foto: www.princeton.edu

Žigmund Pálffy v dresu Slovenska

Článek

"Když Pálffy podepsal smlouvu, tak zřejmě v úvodu sezóny za pražský klub nastoupí. Po skončení Světového poháru bychom se pak se Slavií dohodli na určitých utkáních, v nichž by Pálffy nastoupil za nás," dodal Jurík.

Slovenský hokejista společně se svým spoluhráčem z Los Angeles Kings Jozefem Stümpelem podepsal před několika dny se Slavií smlouvu. V pondělí ale listu Šport prozradil, že by rád dodržel dřívější slib a v úvodu sezony nastoupil za Skalici ve slovenské extralize. Pokud by se případná výluka v zámoří protahovala, do Prahy by zamířil v listopadu.

S tím ale nesouhlasil trenér a generální manažer úřadujících vicemistrů české extraligy Vladimír Růžička. Jednání slovenského hokejisty považuje za porušení dohodnutých pravidel, protože Pálffy s klubem uzavřel smlouvu. Funkcionáři Slavie zastávají podobný názor jako jejich kolegové na Slovensku. Pálffy by měl tedy začít sezonu v Praze a posléze odehrát několik zápasů za Skalici.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice