Hlavní obsah

Spor mezi Sazkou a Quonexem vyřešen

PRAHA

Společnost Sazka se dohodla na smírném řešení sporu s firmou Quonex Real ohledně pozemků, na kterých by měla v pražských Vysočanech stát nová víceúčelová hala, v níž by se mělo konat hokejové mistrovství světa 2004. Obě společnosti se dohodly na podmínkách, za nichž Sazka pozemky získá.

Foto: halasazka.cz

Studie multifunkční Haly Sazka.

Článek

Podle tiskové mluvčí loterijní společnosti Stanislavy Doubravové vzala Sazka zpět návrh na konkurz Quonexu Real. Ten podala na počátku února, protože se ukázalo, že pozemky podléhají exekuci vůči firmám, kterým Quonex dlužil. Sazka původně chtěla pozemky ručit za úvěr bankám, za dané situace ale zastavila stavbu arény, kromě již objednaných prací. Nakonec se Sazka dohodla s bankami na jiné formě úvěru a ve výstavbě opět pokračuje.

Sazka podle nové dohody doplatí za pozemky 118,5 miliónu korun. Quonex Real zase odstraní právní vady, které brání převedení pozemků na loterijní společnost a dokončí také likvidaci ekologické zátěže na parcelách, oznámila Doubravová. Současný vlastník pozemků Quonex Real ale dostane peníze až poté, co Sazka bude zapsána v katastru jako jejich nový majitel.

Zvolený postup by měl být správný

Exekutorka Jitka Studená již dříve uvedla, že takový postup může pozemky z exekuce vyvázat. Za podmínky, že by existovala dohoda mezi Quonexem Real a jeho věřitelem, firmou AO Invest, by exekuční řízení skončilo. Peníze by získal přímo věřitel, který by exekuci zastavil, a chystaná dražba pozemků by se nekonala.

Loterijní společnost tvrdila, že Quonex Real porušil v souvislosti se zablokováním pozemků předběžnou kupní smlouvu. Quonex Real zase říkal, že se dostal do finančních potíží kvůli Sazce, která mu včas nezaplatila sjednanou zálohovou splátku, a od předběžné smlouvy odstoupil. Podle této smlouvy měla Sazka parcely získat až v roce 2004.

Výstavbou nové víceúčelové haly v Praze je podmíněno konání mistrovství světa v hokeji v roce 2004, šampionát by zde ale rádi uspořádali například i atleti v roce 2007.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín