Hlavní obsah

Posílené Kladno věří v play-off

KLADNO

V minulém extraligovém ročníku devátí hokejisté Kladna letos věří v postup do play-off a hodně přitom spoléhají na obnovenou spolupráci navrátilce Patery s M. Procházkou. "Mužstvo je posíleno, takže bychom se rádi alespoň o tu jednu příčku v tabulce posunuli," přiznává trenér Zdeněk Müller a věří v přínos hráčů podepsaných pod největší úspěchy českého hokeje.

Foto: PRÁVO

Kladenští hokejisté budou znovu spoléhat na Pavla Pateru

Článek

"Věřím, že Patera s Procházkou budou nebezpečnou dvojicí a pomohou zvýšit produktivitu týmu," říká Müller na adresu hráčů, kteří mají ve sbírce zlaté medaile z olympijského Nagana i čtyř mistrovství světa.

Na pravém křídle Paterova útoku nastupuje velký talent, teprve šestnáctiletý Michael Frolík. Jeho o šest roků starší sourozenec Martin je zase nejlepším střelcem Kladna v přípravě. "Hodně nás překvapil, jasně si řekl o místo v sestavě," tvrdí Müller, kterého potěšil i návrat brankáře Orcta z hostování v Kazani.

Jinak kádr doznal jen kosmetických změn: Do anglického Nottinghamu zamířil obránce Kruliš a útočníci Pazourek, Jankových odešli do Ústí nad Labem, kde je na hostování i Vlček výměnou za Ševce a z Berouna přestoupil další bek Jelínek. Situace v NHL vypadá tak, že české hvězdy se zámoří skutečně najdou uplatnění v extralize, Kladno se může spolehnout i na pomoc několika odchovanců.

Při pátečním extraligovém startu ale nastoupí zřejmě jen Tomáš Kaberle. Jeho bratr František po zranění třísla teprve začne příští týden s tréninkem a útočník Ivan Huml je na tři měsíce mimo hru, neboť si v přípravném utkání s Libercem přetrhl postranní kolenní vazy a poranil meniskus. "Ta zranění nám kazí dojem z jinak kvalitní přípravy," říká kouč.

Angažmá největší hvězdy Jaromíra Jágra je ještě otázkou jednání. "Do konce týdne má být o něm jasno," přiznává manažer klubu Otakar Černý s tím, že ví o zájmu ruských klubů o Jágra. "V případě, že se rozhodne zůstat v extralize, jedinou jeho volbou je Kladno, závisí ale také na tom, jak je na tom s poraněným břisšním svalem," říká Černý a chystá se jednat i s obráncem Markem Židlickým, který však již avizoval svůj záměr jít do IFK Helsinky. "Naším cílem je být lepší než loni, ale nemáme zase příliš velké oči, spíš chceme jít zápas od zápasu. Doufejme, že až se to sečte, tak to vyjde na elitní osmičku," uzavírá Černý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články