Hlavní obsah

Čechmánek řeší problém Vsetína

VSETÍN

Operace kolena gólmana Biegla se jevila jako nejvážnější problém hokejového Vsetína před startem extraligy. Nakonec ale Valachům nahrává očekávaná výluka zámořské NHL, takže se trenéři Zdislav Tabara a Jan Neliba budou moci spolehnout na zkušenosti Romana Čechmánka z Los Angeles.

Foto: archiv

Roman Čechmánek

Článek

Právě on by se měl postavit do branky už při páteční premiéře Vsetína v novém ročníku extraligy.

"Tohle nám celou situaci skvěle vyřeší. Bieglovi koleno otékalo delší dobu a na turnaji v Trenčíně se to zkomplikovalo. Operace byla nevyhnutelná," uvedl trenér Zdislav Tabara a dodal, že díky Čechmánkovi, který má v klubu plnit roli hrajícího sportovního manažera, nemuseli narychlo shánět dalšího gólmana.

Silnější než loni

V přípravě se Vsetín zaměřil převážně na hledání optimální sestavy a nebyla to lehká práce, protože kádr se výrazně obměnil. Štraub s Lužou odešli do Českých Budějovic, Polák je v Karlových Varech, Hudec se vrátil na Slovensko a v týmu nejsou ani Sedlák, Ambruz či Valko.

"Podle našich odhadů jsme silnější než loni, ale hráče získávali i naši konkurenti, takže se opravdu všechno projeví až v pátek," poznamenal Tabara. Při vybírání posil Vsetín evidentně sázel hlavně na zkušenost, přišli třeba Brabenec ze švédské Lulea, Vlach ze Zlína a Zadina z Třince.

Vedle Čechmánka Klesla a Radivojevič

Z hráčů NHL se vsetínští fanoušci těší na zmíněného gólmana Čechmánka a rovněž na obránce Columbusu Rostislava Kleslu či slovenského útočníka Philadelphie Branka Radivojeviče.

"Neriskovali jsme a do každé řady získali jen po jednom hráči. Jestliže pak NHL začne, nebude to tak citelný zásah do mužstva," řekl Tabara, který si nestaví nijak přehnané cíle. To se ve Vsetíně v posledních sezónách nenosí.

"Příprava se povedla. Chtěli bychom do play-off, ale to asi všichni. Až se soutěž rozjede, pozná se, kdo na co má," odtušil.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec