Hlavní obsah

Slávisté chtějí v Sazka Areně útočit na nejvyšší mety

PRAHA

Posíleni o čtyři hráče z NHL a v novém prostředí libeňské haly Sazka, kde budou hrát všechny domácí zápasy, vstupují do nové extraligové sezóny hokejisté pražské Slavie. Před rokem se radovali z mistrovského titulu, v uplynulém ročníku se probojovali až do finále proti Zlínu; ambiciózní klub si proto ani letos nemůže klást nízké cíle.

Článek

"Protože si myslím, že i tentokrát bude Sparta patřit k hlavním favoritům, přál bych si, abychom znovu skončili před ní," zopakoval hlavní kouč Vladimír Růžička svoje tradiční předsezonní motto. V minulých dvou letech se mu přání splnilo a Slavia nechala svého historicky mnohem úspěšnějšího městského rivala za sebou.

.:ANKETA:
Jak dopadne Slavie v nové sezóně extraligy? Hlasujte na konci článku

Na platy hráčů, mezi nimiž jsou i olympijští vítězové Josef Beránek a František Kučera, půjde 53 milionů korun. Rozpočet klubu včetně pronájmu Sazka Areny se vyšplhal na 115 milionů, a to v něm ještě nejsou zahrnuty smlouvy Josefa Vašíčka z Caroliny, Tomáše Kloučka z Atlanty a slovenské dvojice Žigmund Pálffy, Jozef Stümpel, útočníků Los Angeles Kings.

Slováci budou hrát se Supem

"Jsme ekonomicky dost silní, abychom si je mohli dovolit," ujistil na dnešní tiskové konferenci klubu slávistický prezident Miroslav Tvrdý. Oba Slováci by měli zasáhnout už do pátečního úvodního utkání týmu ve Vsetíně a společně s nimi by měl v jedné řadě nastoupit Michal Sup.

Vedle čtveřice z NHL, která bude slávistický dres oblékat po dobu očekávané výluky v zámoří, se do týmu vrátil útočník Radek Duda z Kazaně, obranu vyztužil třinecký Boris Žabka. Brankářskou jedničkou bude opět Petr Franěk, Růžička však chce v průběhu sezony dát šanci i mladému Lukáši Musilovi, který osvědčil svůj talent v přípravných zápasech.

Našlapaný kádr

Na hostování do ruského Magnitogorsku naopak Slavia uvolnila gólmana Romana Málka, do Jihlavy zamířil jeho kolega Lukáš Hronek a do Karlových Varů se stěhovali Zdeněk Šmíd a Petr Míka. Rychlík Jakub Klepiš se chce prosadit v zámoří, zkušený zadák Jiří Kuntoš ukončil kariéru.

"Příchodem hráčů z NHL však posílí i ostatní mužstva, třeba takový Litvínov s hráči typu Reichla, Ručinského či Šlégra určitě může přehodnotit svoje vyhlídky," uvažoval Růžička o zesíleném konkurenčním extraligovém prostředí. "I my máme pět útočných formací a nebude jednoduché se do kádru prosadit," dodal. Na některé hráče, například pro centra Patrika Martince, který si v play off vážně poranil kolenní vazy, tak patrně čeká eventualita rozehrání v některém z jiných týmů.

Spokojeni budou s třemi tisíci fanoušky

Slavia si prostory Sazka Areny, dějiště letošního světového šampionátu, vyzkoušela již ve finálové bitvě se Zlínem. Tehdy ještě museli vzít červenobílí zavděk kluzištěm odpovídajícím velikostí normám IIHF a obě domácí utkání prohráli. V této sezoně ale už bude ledová plocha přizpůsobena tak, jak tomu bývalo v Edenu, tedy s rozměry 58,4x28,4 metru. Mužstvo bude nadále trénovat ve Vršovicích, do Libně se přesune jen na rozbruslení v den zápasu a k utkání.

Luxusní prostory nové haly nabídnou divákům více komfortu, na druhou stranu si ovšem vyžádají vyšší vstupné. Přesto však již v předprodeji našlo své majitele 1150 permanentních vstupenek, dalších osm stovek míst je vyblokováno v klubovém patře pro sponzory a VIP. Slavia by ráda dosáhla průměru tří tisíc návštěvníků na zápas.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín