Hlavní obsah

Pardubice drží touha po titulu

PARDUBICE

Touha usednout poprvé od roku 1989 na domácí hokejový trůn drží Pardubice, byť v minulé sezóně po prvenství v základní části neprošli úvodním kolem play-off. Nového trenéra Františka Výborného těší posily v podobě slovenského gólmana Lašáka, exznojemských obránců Havíře a Snopka i z Finska se vracejícího Korhoně.

Článek

"Získali jsme kvalitní hráče a v přípravě se snažili pracovat na herní disciplíně i psychické odolnosti týmu. Když se kluci správně stmelí, měli bychom být znovu hodně silní," doufá kouč, jenž musel oželet jen služby brankáře Adama Svobody odcházejícího do Norimberku a útočníka Janeckého, který ve 43 letech zanechal hokeje.

Při výluce NHL Pardubice do kádru zařadí i své někdejší útočníky Hejduka, Bulise a Hemského. "Nepočítám, že bych naše trio nechal pohromadě, i jednotlivě budou určitě přínosem. Těžko říci, co však se soutěží udělá příliv hokejistů ze zámořské ligy prakticky do všech celků," tvrdí Výborný.

Přetlak v kádru řeší klub povolením střídavého startu hned sedmi hráčů v prvoligovém Hradci Králové, mezi nimi je i po dopinku omilostněný bek Vyhlídal. "Konkurence v mužstvu zatím není na škodu, budeme se snažit dát příležitost co největšímu počtu hráčů. Všichni si alespoň uvědomí, že musí tvrdě pracovat a že nic není zadarmo. Spíš než hračičkování chci vidět tvrdou práci, každý se musí sebeobětovat pro mužstvo," uzavírá Výborný.

Reklama

Související témata: