Hlavní obsah

Jágr nastoupí za Kladno v extralize

KLADNO

Hvězda New Yorku Rangers Jaromír Jágr trénoval ve čtvrtek s hokejisty Kladna a měl by dres Rabatu obléknout i v extralize. Dvaatřicetiletý nejlépe placený hráč uplynulého ročníku NHL naskočí do soutěže, až se dá zdravotně do pořádku po zranění břišního svalu. Jágr pro případ výluky v NHL uvažoval o angažmá v Rusku, s žádným ze zájemců se však dosud nedohodl.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jaromír Jágr při tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

"Jakmile se dá do pořádku, měl by začít hrát. Odhaduji to přibližně okolo týdne," řekl generální manažer Kladna Otakar Černý. Jágr si natáhl břišní sval při Světovém poháru a nedohrál čtvrtfinále ve Švédsku. Proti Kanadě v semifinále pak opět nastoupil.

Na obrovskou posilu, jejíž angažmá řešil prezident klubu Jaromír Jágr starší, se těší také trenér Zdeněk Müller. "Bude moct nastoupit tak nejdříve za týden. Ale už je v kabině, takže bude hrát," mnul si ruce kladenský kouč.

Jágr naposledy oblékl kladenský dres v soutěžním utkání v ročníku 1994/95, kdy byla v zámořské NHL rovněž výluka. Nastoupil tehdy v jedenácti utkáních a připsal si 22 bodů za osm branek a 14 asistencí. Kladno z těchto duelů prohrálo jen jednou a všechny zápasy byly v té době vyprodané.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice