Hlavní obsah

První pražské derby vyhrála Slavia

PRAHA

První vzájemný souboj pražských rivalů v extraligové sezóně dopadl lépe pro domácí Slavii, která předvedla větší důraz v koncovce. Derby za účasti devíti hokejistů z NHL nalákalo do hlediště Sazka Areny přes deset tisíc lidí a k viděni byl hodně bojovný i ostrý zápas.

Článek

Slávisté se ani bez zraněného Beránka (pohmožděné koleno) nelekli sparťanské tvrdosti. Doplatil na ni však domácí obránce Klouček, který po naražení na mantinel opouštěl ledovou plochu s krvavým šrámem v obličeji. V té chvíli už domácí vedli 2:1, když skóre po bleskovém protiútoku otevřel Tomica a náskok vicemistra zvýšil v oslabení Vašíček, jenž tečoval Novákovu dělovku od modré.

Mezitím ještě Slavia v 15. minutě zahodila trestné střílení za Hanzlíkův faul na pronikajícího Pálffyho, neboť slovenský útočník neprocedil puk mezi Břízovy betony. O snížení se v předposlední minutě úvodní části postaral v početní výhodě Výborný, nastupující na pravém křídle Nedvědova zámořského útoku.

V polovině zápasu byl blízko vyrovnání agilní Chabada, ale Franěk se štěstím kryl a 69 vteřin před druhou pauzou rozjásal fanoušky Slavie po slovenské spolupráci Stümpel. Sparta se pak už neuměla prosadit z přesilovek a pokus s odvoláním brankáře už 2,5 minuty před koncem hostům nevyšel, power-play ukončil trefou do prázdné klece Hruška.

Slavia Praha - Sparta Praha 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Třetiny: 2:1, 1:0, 1:0. Branky: 9. Tomica, 16. Vašíček, 39. Stümpel, 59. Hruška - 19. Výborný.Rozhodčí: Rejthar, vyloučení 6:6, využití 0:1, oslabení 1:0. Diváků: 10 390.
Další zápasy 4. kola extraligy
Znojmo - Karlovy Vary 4:2
Vítkovice - Pardubice 5:2
Liberec - Dukla Jihlava 5:1
Kladno - Vsetín 1:3
Zlín - Plzeň 2:1
Litvínov - Třinec 8:1
Kompletní 5. kolo extraligy je na programu v úterý 21. září.

Reklama