Hlavní obsah

Poslední Třinec ještě nepanikaří

Igor BruzlPrávo

Přestože odehráli dva zápasy ze tří na domácím ledě, jsou hokejisté Třince v extralize poslední s hrozivým skóre 6:17. Panika však tým Ocelářů nezachvátila. "Je to úvod extraligy, necháváme to minimálně ještě dvě kola jen na trenérech. Vedení by zasahovalo až pak," prohlásil generální manažer Třince Petr Husička.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Třineckým hokejistům se vstup do sezóny nevydařil

Článek

Co měl na mysli konkrétně, to neprozradil, ovšem dá se předpokládat, že kluboví šéfové by si poté došlápli na hokejisty. "Nechceme vyvolávat nějakou hysterii. Po třech kolech se nedá soudit," potvrdil Husička. Za očekáváním zatím zůstávají především zkušení, kteří by tým měli táhnout, ale mužstvo není produktivní a dělá chyby v defenzívě.

Brendl proti Kladnu seděl

V duelu s Kladnem zůstala jen na tribuně zámořská posila Pavel Brendl. "Nechci to víc komentovat. Chtěl jsem něco změnit," uvedl trenér Ocelářů Pavel Marek, ovšem Husička vyloučil, že by Brendl v Třinci dohrál: "To ne. Trenér chtěl s týmem trochu zatřepat, a když máme tolik útočníků, prostě udělal sestavu bez něj. Příště Brendl určitě nastoupí." Zda tým doplní i útočník Havlát, není jasné. "Do konce září odpočívá," dodal Husička.

Trenér Třince přiznal, že k žádným pokutám sahat zatím nehodlá. "Nevidím v naší hře přestupky proti disciplíně. Všichni hodně chtějí, ale nedaří se nám, puky se odrážejí k protihráčům a my se trápíme. Hráče jsem proto nechtěl nijak zvlášť trestat, už jenom současný stav je i pro ně nepříjemnou záležitostí," poznamenal Marek.

Lépe bránit a hru zjednodušit

Podle něj vše zlomila nevydařená koncovka úvodního utkání se Znojmem. "Třikrát jsme vedli, nevyužili přesilovku pěti proti třem, zahodili šance a nakonec prohráli," posteskl si kouč Ocelářů a dodal, že duely s Litvínovem a Kladnem si byly podobné: "Za stavu 1:3 jsme promarnili příležitosti na vyrovnání a z protiútoku inkasovali rozhodující gól."

Jak ze šlamastiky ven? "Musíme poctivě bránit a hru zjednodušit," viděl východisko Marek. Jenže Oceláře už v pátek čeká venku Slavia: "Soutěž je letos šílená, mančafty nadupané, ale prostě to musíme zlomit."

Reklama

Související témata: