Hlavní obsah

Ve Znojmě řádil liberecký útok ze zámoří

čfoPrávo

Pro znojemské obránce byli černou můrou. Čtvrtý útok Liberce, složený z posil zámořské NHL, nastřílel domácím pět gólů a podstatně přispěl k výhře Severočechů 7:4. Kotalík s Vrbatou a Nedorostem připravili hokejisty Znojma o neporazitelnost, naopak Liberečtí vévodí s plným ziskem extraligové tabulce.

Článek

"Je to skvělý začátek sezóny," pochvaloval si po utkání Radim Vrbata, jemuž nevadí, že společně s dalšími hokejisty ze zámoří nastupuje až ve čtvrté formaci, která obvykle nebývá určena klíčovým postavám mužstva.

"Respektujeme, že trenéři původně přichystali kostru týmu bez nás. Vždyť nemohli vědět, jestli NHL nezačne." Vrbatova slova potvrdil liberecký asistent trenéra Karel Dvořák. "Měli jsme přichystány čtyři pětky, a bylo pro nás dost těžké vyřadit jeden útok ze sestavy. Jenže tihle mladí kluci jsou do hokeje strašně zažraní a hrozně moc nám pomáhají," cení si Dvořák.

"Moc nám pomohlo, že jsme odehráli za Liberec už dvě přípravná střetnutí. Zvykli jsme si na spoluhráče i na evropský hokej bez červené čáry. Máme náskok před reprezentanty, kteří do extraligy naskočili až po Světovém poháru," připomněl Vrbata.

Liberečtí by se rádi udrželi v pozici extraligového lídra co nejdéle. "Nic ale raději neplánujeme. V extralize je totiž letos každý zápas hrozně obtížný. V pátek k nám přijede Vsetín se skvělým Čechmánkem a všechno může být hned jinak," nepropadá Dvořák přehnanému optimismu.

Reklama

Související témata: