Hlavní obsah

Pardubice touží po odvetě za jarní čtvrtfinále

PRAHA

Předposlední místo v extraligové tabulce a nula v kolonce bodů. Chmurný pohled pro pardubické hokejisty. V pátek je navíc nečeká soupeř, na něhož by měli dobré vzpomínky. S Plzní Pardubice nečekaně vypadly v jarním čtvrtfinále play-off.

Článek

Hvězdný kádr s třemi zámořskými útočnými posilami Hejdukem, Bulisem a Hemským tápe. Trenér Výborný už je zkoušel rozdělit do tří útoků, v úterý proti Slavii hráli v jedné formaci, ale nic z toho k úspěchu nevedlo. Dnes by měli hrát opět spolu, v prvním útoku se vedle Dopity a Blažka objeví Slovinec Razingar, ve čtvrté řadě mezi Koukalem a Průchou nastoupí Mikeska.

"Před každým zápasem se cítím lépe a lépe. V kabině je smutno, ale my musíme v Plzni vyhrát," burcuje na klubových internetových stránkách Jan Bulis. V Pardubicích zatím slova o krizi odmítají, na vzchopení je však rozhodně ideální soupeři nečekají. Po Plzni jedou Východočeši na Spartu a pak přivítají mistrovský Zlín.

Ani Plzeň neměla start do sezóny ideální. Po dvou prohrách se bodově chytla až v minulém utkání na ledě nováčka z Jihlavy. "Největší síla Pardubic je v útočné fázi. Proti Slavii hráli výborně a myslím si, že dlouho takhle dole v tabulce nezůstanou. U nás by však sérii ještě prodloužit mohli. Musíme hrát aktivně, napadat a držet se puku," cituje kouče ČTK.

Hokejová Tipsport extraliga - 6. kolo
VÍTKOVICE (4. - 6 b.) - JIHLAVA (12. - 3 b.)
pátek 17.00 hVítěz Stanley cupu Kubina ještě hrát nebude, nechtějí nováčka podcenit.Má v týmu čtveřici loňských hráčů soupeře, 17.00 h bude hrát na čtyři pětky, chybí Mošovský.
ZLÍN (8. - 6 b.) - K. VARY (11. - 3 b.)
pátek 17.00 hPoprvé nasadí i Romana Hamrlíka, jeho starší bratr Martin ještě není fit.Ve Zlíně dokázaly vyhrát jen jednou, postrádají pouze zraněného Hurtaje.
PLZEŇ (10. - 3 b.) - PARDUBICE (13. - 0 b.)
pátek 17.30 hMísto nemocného Cartelliho nastoupí Adamský, Paroulka nahradí Havelka.Se změnami v sestavě chtějí první body, stále chybí M. Sýkora a Lašák.
LITVÍNOV (2. - 6 b.) - SPARTA (6. - 6 b.)
pátek 17.30 hOpět doufá v produktivitu svých útočníků, stadión Ivana Hlinky by měl být vyprodán.Nesoustředí se jen na Reichlovu řadu, start Broše a L. Procházky nejistý.
LIBEREC (1. - 9 b.) - VSETÍN (3. - 6 b.)
pátek 18.00 hV souboji brankářských hvězd věří Hniličkovi, mimo hru je jen Vampola.Mají nejlepší obranu v extralize, zraněni Biegl, Gřegořek a Demel.
SLAVIA (7. - 6 b.) - TŘINEC (14. - 0 b.)
pátek 19.00 hDoufají znovu v podporu fanoušků, chybí Beránek, nad Kloučkem otazník.Chce ukončit sérii tří porážek, trenér Marek vsadí na osvědčené formace.
KLADNO (9. - 3 b.) - ZNOJMO (5. - 6 b.)
sobota 17.00 h (ČT2)S Jágrem touží navázat na výhru v Třinci, dopředu je požene zaplněný stadión.Stále ještě nemá k dispozici Eliáše ani Havláta, chce zlepšit defenzívu.

Reklama

Související témata: