Hlavní obsah

Viděl jsem na ledě Maria, smál se kanonýr Jágr

KLADNO

Dlouhých deset let čekali kladenští fanoušci na okamžik, kdy Jaromír Jágr opět obleče dres jejich klubu a na vlastní oči jim ukáže, proč je jedním ze dvou nejlépe placených hokejistů planety. V soboru se dočkali. "JJ" vtrhl na led kladenského zimního stadiónu a hattrickem vyřídil Znojmo.

Článek

Obnovenou premiéru v nejvyšší české soutěži si odbyl v úterý v Třinci, domácí návrat absolvoval v televizní dohrávce 6. kola. Kladenský stadión zaplavovaly tisíce natěšených diváků. "Je to skvělý hráč, moc mužstvu pomůže. Myslím, že Kladno vytáhne minimálně do play-off," vyprávěl mladý fanoušek se jmenovkou Kysela na dresu.

Tribuny se v konkurenci přímého přenosu úplně nezaplnily, ale ohlášený počet 4850 diváků se zdál být hodně podsazený. Při ohlašování sestav měl útočník s osmašedesátkou na zádech bezkonkurenčně největší aplaus. Na úvodní buly se postavil na pravé křídlo Gardoňovy formace a pozvolna začal svůj koncert.

Fanoušci se mohli utleskat

Nejprve si odseděl dvě minuty za sražení znojemského Rachůnka, jenž se u něj po celý zápas objevoval nejčastěji, ale osobní bránění za úkol neměl. "Hráči si ho měli přebírat, aby měl co nejméně času. Ale něco speciálního na něj ani vymyslet nejde," povzdechl si hostující kouč Leoš Zajíc.

Asistence a tři branky. Smrtonosné pasy rozdávané svým kolegům v útoku a vynikající technika. Kladenští fanoušci se mohli utleskat. Po Jágrově druhém gólu vyvolával jeho jméno domácí kotel, ke konci zápasu už se přidal celý stadión. "To tady nepamatujeme," kroutili hlavou pamětníci. Ještě deset minut po závěrečné siréně znělo zimním stadiónem "Jááárda Jágr!"

To už dvaatřicetiletý kanonýr seděl před kabinou vysvlečený do půl těla v obklopení hroznu novinářů. Čekali byste z jeho slov euforii a sebeuspokojení? Kdepak! "Po dvou střídáních jsem toho měl plný brejle a přál si, aby byl už konec zápasu. Myslel jsem, že na tom budu lépe, ale byl jsem na tom dost špatně," vyprávěl.

Hattrick? Náhoda!

Koncem týdne se totiž musel potýkat s lehkým nachlazením. "Cítil jsem se hrozně slabý, nikam jsem se nehonil. To, že jsem dal hattrick, je víceméně náhoda. Ale někdy to je tak, že čím méně bruslíš, tím více se k tobě puky odrážejí," dodal.

Byl mužem zápasu, podílel se na všech čtyřech gólech svého týmu, shodli se i oba trenéři a pozápasové tiskové konferenci. Jágr opět nesouhlasí. "Největší hvězdou byl Ori, ve chvílích, kdy jsme byli špatní, nás podržel," chválil kladenského gólmana Zdeňka Orcta.

Ódy pěl i na obránce T. Kaberleho, jenž mu vypracoval všechny tři akce, z nichž Jágr skóroval. "Klobouk dolů před tím, jak hraje. Je vážně výborný."

Kšiltovky se hodí

Pak už to ale byl Jágr, jak ho fanoušci znají. Dobrá nálada, samé fórky. "Ty jo, jsme šest bodů před Pardubicemi," smál se na celé kolo.

"První gól, hattrick, to už asi budu v minusu," přemítal s úsměvem na tváři při dotazu na nezbytné příspěvky do klubové kasy. Kolik? "Ještě jsem nebyl informovaný, zatím mi bylo jen vyhrožováno. Já ani nevím, kdo drží kasu. Asi Kasa," znovu se rozesmál. Kasa je přezdívka veterána kladenské obrany Petra Kasíka.

První branku ideálně připravil Klimtovi, jenž na zádech nosí číslo 66. "Jasně, to byl Mario, viděl jsem ho tam," vybavil si pittsburghskou spolupráci s legendárním Mariem Lemieux, jenž hrál se stejným číslem. Po zkompletování hattricku mu zámoří připomněli i kladenští fanoušci - na led přilétly tři kšiltovky. "Teď už není takové teplo, budou se hodit," zakončil dobře naladěný Jágr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články