Hlavní obsah

Zlín porazil chybující Pardubice

Mistrovský Zlín v dohrávaném prvním kole hokejové extraligy nasázel Pardubicím tři góly hned v úvodní třetině a to mužstvu s nejnižším počtem obdržených gólů v celé soutěži stačilo na tříbodový zisk.

Článek

Pardubičtí přitom už po 96 sekundách vedli, když po Dopitově vyhraném vhazování se Blažek trefil Murínovo rameno. O minutu později ale Zlín srovnal první střelou na Hylákovu svatyni, před níž se Leška zbavil obránců a pohotově přiťukl u tyčky číhajícímu Eratovi.

Nejlepší střelec hostí dal i druhý gól, který padl v úvodní zlínské přesilovce. Pět vteřin před návratem vyloučeného Sýkory střílel od modré Blaťák a Erat bez potíží dorážel. Rozhození domácí často chybovali, Pácalovu minelu trestal Blaťák mířící Hylákovi mezi betony. Od druhé části hájil pardubickou branku Kameš a pochytal všech 22 zlínských střel, včetně sólových nájezdů Erata či Barinky.

Neinkasoval už ale ani Murín, celkem předvedl 30 úspěšných zásahů a v největší šanci na něj nevyzrál Divišek. Nervózní domácí si proti dobře bránícímu Zlínu nebyli schopni vytvořit soustavnější tlak a utápěli se v nepřesnostech.

František Výborný, trenér Pardubic: "Chtěli jsme hrát srdcem a ukázat, že se dá doma vítězit, i když to moc nejde po kombinační stránce, jenže nepomohl nám ani vedoucí gól. Znovu jsme pykali za chyby."

Jaroslav Stuchlík, asistent trenéra Zlína: "Tým pracuje výborně v defenzívě a bylo moc důležité, že dokázal rychle otočit skóre."

Pardubice - Zlín 1:3
Branky: 2. Blažek - 3. a 14. M. Erat, 18. Blaťák, hlavní rozhodčí Husička, vyloučení 6:7 navíc P. Sýkora (P) i Okál (Z) 10 min, využití 0:1, 8270 diváků, třetiny 1:3, 0:0, 0:0.

Reklama

Související témata: