Hlavní obsah

Pardubice jsou v křeči a čekají na vítězství

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic se po šesti odehraných zápasech extraligové sezóny krčí s jediným bodem na posledním místě tabulky. Na vítězství dosud marně čekající mužstvo propadá herní křeči, hlavně není schopno dávat góly. Navíc bezprostředně po páté prohře v tomto ročníku nabízel trenér František Výborný odstoupení z funkce.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Hokejistům Pardubic se v letošní sezóně zatím nedaří

Článek

"V každém zápase máme přes třicet střel, ale ještě ani jednou jsme nedali víc než dva góly. Doplácíme na individuální chyby," připouštěl Výborný, jemuž nezabraly ani posily z NHL, hlavně kanonýr Hejduk se dosud netrefil a při stažení hry na tři pětky kvůli pošramocenému kolenu přestal chodit na led.

Duhová aréna byla i na duel s mistrem takřka zaplněná, ale po další porážce létaly místo perníčků na led odpadky a hráče vyprovázel z ledu pískot. Útočné trápení Pardubic nevytrhla ani opožděná premiéra útočníka Korhoně, jenž se po operaci kolena rozehrával na hostování v prvoligovém Hradci Králové.

K výsledkově bídě pardubický celek postrádá zraněného Lubinu a utrpěl i ztráty v zadních řadách. Nejzkušenější z beků Michal Sýkora se podrobí operaci přetrženého křížového vazu v koleni a do Vánoc je mimo hru, další obránce s reprezentačními zkušenostmi Libor Zábranský musel ve 30 letech předčasně ukončit kariéru, neboť lékaři u něj odhalili skrytou srdeční vadu.

Reklama

Související témata: