Hlavní obsah

Ve druhém týdnu extraligy zářil Orct

PRAHA

Ačkoliv se v hokejovém Kladně vše točí kolem Jaromíra Jágra, ještě o něco silněji zářil v uplynulém týdnu extraligy jiný hráč Středočechů. Brankář Zdeněk Orct v posledních třech zápasech pustil za svá záda pouze dva góly, proti posledním finalistům ze Slavie dokonce vychytal čisté konto. Proto nakonec dostal přednost před Jágrem v hodnocení redakce Sport.cz.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zdeněk Orct

Článek

Stejně jako během loňské sezóny sledovala a hodnotila redakce Sport.cz každý týden výkony českých hokejistů v NHL, hodlá se nyní zaměřit na nejlepší výkony hráčů v české extralize. Při hodnocení je kromě statistických čísel brán zřetel především na užitečnost hráče pro svůj tým v daném týdnu.

.:ANKETA:
Kdo podle vás patří na první místo? Hlasujte na konci článku

Vychytal Slavii

Zdeněk Orct musel v rozmezí čtyř dnů zvládnout tři těžké zápasy a ve všech obstál na jedničku. V sobotu nejprve před televizními kamerami dlouho sahal v souboji se Znojmem po první nule letošní sezóny. V poslední minutě jej ale efektním blafákem rozesmutnil Pucher.

Čtyřiatřicetiletý gólman si ale vše si vynahradil o den později proti posledním vicemistrům ze Slavie. Za celých šedesát minut nedovolil žádnému ze soupeřových hráčů skórovat za svá záda. A to proti němu stáli takoví ostrostřelci jako Žigmund Pálffy nebo Jozef Stümpel.

Jágr se jistě dočká

Další tvrdá zkouška Orcta čekala ve včerejším dohrávaném utkání 1. kola, kdy Kladno zavítalo na led Vítkovic, dosud vedoucího týmu soutěže. Domácí se dostali do vedení zásluhou důrazné dorážky Irgla, ale další puk už Orct za svá záda nepustil a Kladno počtvrté v řadě vyhrálo. Orct navíc kraluje statistikám. V brankovém průměru je sice o něco lepší zlínský Murín, ale v procentuální úspěšnosti zásahů už nemá konkurenci.

Protože Orct byl v uplynulém týdnu výraznou postavou ve všech třech utkáních svého týmu, odsunul na druhé místo našeho hodnocení Jaromíra Jágra. Ten dokázal ve třech zápasech nasbírat fantastických šest bodů, nicméně na vítězství svého týmu se výrazně podílel jen ve dvou případech. Ale není pochyb o tom, že Jágr se do čela hodnocení ještě prosadí.

Nejlepší výkony hokejistů v extralize:
(týden od 23. do 29. září)
1. Zdeněk Orct (Kladno)3(3-0-0)
- v sobotu vychytal vítězství proti Znojmu (4:1), v neděli nula proti Slavii (1:0), v úterý vítězství ve Vítkovicích (4:1)
2. Jaromír Jágr (Kladno)36 (3+3)
- v sobotu hattrick včetně vítězné branky a asistence proti Znojmu (4:1), v úterý dvě asistence včetně přihrávky na vítězný gól ve Vítkovicích (4:1)
3. Martin Erat (Zlín)35 (3+2)
- v pátek přihrávka na vítězný gól proti Varům (2:0), v neděli gól a asistence v Jihlavě (2:2), v úterý dva góly včetně vítězné branky v Pardubicích (3:1)
4. Igor Murín (Zlín)3(2-1-0)
- v pátek vychytal nulu proti Varům (2:0), v úterý vítězství v Pardubicích (3:1)
5. Zbyněk Irgl (Vítkovice)34 (4+0)
- v pátek dva góly proti Jihlavě (5:1), v neděli gól ve Vsetíně (6:5), v úterý gól proti Kladnu (1:4)
6. Roman Šimíček (Vítkovice)34 (3+1)
- v neděli hattrick včetně vítězné branky a asistence ve Vsetíně (6:5)
7. Peter Pucher (Znojmo)34 (1+3)
- v sobotu gól v Kladně (1:4), v neděli asistence proti Litvínovu (3:4), v úterý dvě asistence ve Vsetíně (4:2)
8. Ivan Padělek (Vítkovice)34 (0+4)
- v neděli čtyři asistence včetně přihrávky na vítězný gól ve Vsetíně (6:5)
9. Tomáš Klimt (Kladno)33 (3+0)
- v sobotu gól proti Znojmu (4:1), v úterý dva góly včetně vítězné branky ve Vítkovicích (4:1)
10. Jiří Gombár (Litvínov)33 (3+0)
- v neděli dva góly ve Znojmě (4:3), v úterý gól v Plzni (2:1)

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články