Hlavní obsah

Výborný: Porážky mě vnitřně užíraly

Silný tým s několika osobnostmi vyzrál za několik posledních let v hokejových Pardubicích, letos jej navíc doplnil slavný odchovanec Milan Hejduk. Přesto klub s velkými ambicemi figuruje po šesti odehraných kolech extraligy na posledním místě. Trenérské taktovky se proto dobrovolně odhodlal vzdát František Výborný, který poskytl rozhovor deníku Právo.

Článek

Bezprostředně po úterní prohře se Zlínem jste nabízel odstoupení, ale manažer Kusý vám vyjádřil důvěru. Proč jste se později přece jen rozhodl rezignovat? Cítil jsem velkou podporu ze strany vedení, po další probdělé noci jsem ale dospěl k závěru, že můj odchod bude nejlepší řešení. Trenérská změna by mohla být tím impulsem, který Pardubice zvedne.

Měl jste pocit, že už nemáte mužstvu co dát? To ne, ale situace šesti zápasů bez vítězství vyžadovala radikální řešení a mě každá porážka víc a víc vnitřně užírala. Klesli jsme ke dnu tabulky, začalo se mluvit o nenaplněných ambicích a trenér je zodpovědný za výsledky, které družstvo prostě nemělo.

Čím si vysvětlujete pardubickou krizi? Start do sezóny se prostě nepovedl, k tomu se zranili brankářská jednička Janko Lašák a nejzkušenější z obránců Michal Sýkora. Také hráči z NHL nebyli tak vůdčími osobnostmi jako jinde. Celé mužstvo překvapily úpornost a nasazení hned od úvodních kol, které určitě souvisí s příchodem hráčů ze zámoří. S tím nastal i přetlak v sestavě, kam se nevešli hráči nezvyklí sedět.

Jste zklamaný, že vaše angažmá skončilo tak brzy? Spíš hodně smutný, ale trenérský život takové věci přináší, občas se něco nepovede. Nejhorší bylo, že jsme neproměňovali šance a dolů nás srážely zbytečné chyby. Moc mě mrzí, do jaké pozice jsem tým dostal.

Co budete nyní dělat? Dám si určitě trenérské volno, ale dál chci chodit na ligu jako divák a určitě je dobře, že mým nástupcem je trenér přímo z Pardubic.

Reklama

Související témata: