Hlavní obsah

Pardubice konečně vyhrály, odnesla to Jihlava

Aktivita Hemského s Dopitou v první útočné řadě, to byly hlavní trumfy Pardubic v duelu 8. kola hokejové extraligy s nováčkem z Jihlavy. Pardubice díky tomu doklopýtaly k prvnímu vítězství v sezóně, jakkoliv upracovanému. Nový muž na střídačce Východočechů Vladimír Martinec si mohl po výhře 3:1 oddechnout.

Článek

Martinec, který vyměnil u kormidla jednoho z největších favoritů extraligy Františka Výborného, postavil do branky uzdraveného Lašáka a sledoval, jak jeho týmu pomáhají vytvářet náskok faulující hráči Dukly.

Úvodní branka nehezkého utkání padla z hole Hemského ve dvojnásobné přesilovce, druhou trefu přidal Dopita chvíli poté, co Buzek opustil trestnou lavici.

Jihlavští se v útoku zdáli naprosto neškodní, ale na startu třetí části zdramatizoval duel v početní výhodě Vala. Ochozy však byly nervózní jen pět minut, než pod Hronkovu horní tyčku zacílil Bulis. Dopita s Hemským si v utkání připsali po třech bodech.

Přestože Pardubice se na sedmý pokus dočkaly premiérové výhry, zůstaly v tabulce poslední. Na třináctý Třinec ztrácejí bod, jejich dnešní soupeř z Vysočiny je tři body před nimi na dvanáctém místě.

Vladimír Martinec (Pardubice): "Já jsem samozřejmě spokojen, že jsme první zápas, kdy jsem byl trenérem, vyhráli. Kluci pracovali, nevím jestli lépe než dříve, ale pracovali šedesát minut. A i když tam byla některá hluchá místa, tak je mohu pochválit za nasazení, protože v situaci, ve které jsou, to nebylo jednoduché. Věřím, že to bude odraz pro lepší výkony, kterých jsou schopni."

Petr Vlk (Jihlava): "Přestože jsem prohráli, tak kluci zaslouží pochvalu. Myslím si, že kdybychom získali bod, tak by to bylo spravedlivé."

Pardubice - Jihlava 3:1
Třetiny: 1:0, 1:0, 1:1. Branky a nahrávky: 8. A. Hemský (Dopita, Snopek), 23. Dopita (A. Hemský), 47. Bulis (Dopita, A. Hemský) - 42. Vala (Čachotský, Mareš). Rozhodčí: Hradil - Český, Kostka. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. Diváci: 8610.
Pardubice: Lašák - Snopek, Mudroch, A. Novotný, Pácal, Linhart, Havíř, Čáslava - A. Hemský, Dopita, T. Blažek - Hejduk, Mikeska, Bulis - P. Sýkora, T. Divíšek, Rolínek (48. Korhoň) - Kolář, Koukal, Průcha. Trenéři: V. Martinec a Šejba.
Jihlava: Hronek - Ficenc, Buzek, Chmelíř, Dobrovolný, Devečka, P. Punčochář, Malena, Zajac - A. Padělek, Bakus, Rytnauer - Čachotský, Mareš, P. Altrichter - V. Polák, Vala, Verčík - Jantovský, Hlouch, Šmarda. Trenéři: Vlk a Fiala.
Výsledky pátečních utkání 8. kola
Zlín - Třinec 3:1
Vítkovice - Karlovy Vary 2:3
Pardubice - Jihlava 3:1
Litvínov - Vsetín 4:0
Liberec - Kladno 4:3
Plzeň - Sparta, hraje se 2. října
Slavia - Znojmo, hraje se 12. října

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice