Hlavní obsah

Martinu Strakovi chybějí ke štěstí góly

Martin KézrPrávo

Nastupuje v elitním plzeňském útoku se svým bratrem Michalem a další zámořskou posilou, Milanem Kraftem, ale k hokejové pohodě Martinu Strakovi chybí výraznější prosazení v koncovce. V devíti zápasech se zatím trefil jen dvakrát.

Článek

"Jako levé křídlo mám i i obranné povinnosti, ale štve mě, že z těch mnoha šancí, co každý zápas naše řada má, dáváme hrozně málo gólů," říká 32letý útočník a přemítá nad slabší útočnou produktivitou mužstva.

"Zatímco my promarníme tutovky, soupeři snadno trestají naše chyby. Nejde přitom jenom se někam tlačit a dostávat hloupé góly. Třeba od Litvínova či Sparty jsme dostali lekci z jednoduchosti a otáčet skóre proti tak zkušeným mužstvům je děsivě těžké."

V úterý večer hrála Plzeň proti Kladnu a Straka nastupoval proti někdejšímu spoluhráči z Pittsburghu Jágrovi. "Docela jsem se na něj těšil, ale šance nějak si s Jardou Jágrem promluvit nebyla. Bylo to pro nás hodně důležité střetnutí, hráli jsme počtvrté za sebou doma a nechtěli ztratit další body," tvrdí útočník.

Největším kritikem otec

Nejpřísnějším hokejovým kritikem pro oba bratry je otec. "Má dost často ostré připomínky, takže když mlčí, znamená to, že jsem hrál dobře," říká mladší ze sourozenců Strakových.

Možnost po deseti letech hrát zase za mateřský klub přivítal. "Nevypadá, že by se blížil začátek NHL, takže jsem rád, že mohu mít v Plzni pravidelný hokejový režim. O peníze vůbec nejde, při pouhém čekání na to, jak bude výluka dlouhá, bych se v zámoří nudil."

Plzeňský pobyt si užívá po boku přítelkyně a roční dcery. "Obě holky tu jsou šťastné, máme na sebe rozhodně víc času než v Americe, v extralize odpadá dlouhé cestování a skoro pokaždé mohu spát ve vlastní posteli," líčí Straka, jenž si kousek od bratrova domu staví své bydlení. "Chtěl bych se na Plzeňsku jednou usadit trvale."

Reklama

Související témata: