Hlavní obsah

APK bude řešit karlovarské obvinění hokejových sudích

Mimořádné jednání Asociace profesionálních klubů, která řídí nejvyšší domácí hokejovou soutěž, svolal na čtvrteční dopoledne do Velké Bíteše ředitel extraligy Stanislav Šulc v reakci na vážná obvinění rozhodčích ze strany karlovarského celku. Manažer Miroslav Vaněk měl prohlásit, že rozhodčí ovlivňují extraligu tím, že nadržují bohatým klubům.

Článek

Vaněk dokonce tvrdil, že rozhodčí Venglář v nedělním zápase s Pardubicemi jeho mužstvo záměrně poškodil. Navíc útočník Michal Dvořák, jenž v zápase dostal osobní desetiminutový trest, vyslovil v České televizi obavu, aby se korupce fotbalových rozhodčích nepřesunula i mezi ty hokejové.

"Nemůžeme to přejít mlčením a budeme žádat konkrétní důkazy, proč z Varů zaznívají taková závažná obvinění, která bez předložení průkazných faktů jen poškozují jméno Tipsport extraligy," říká Šulc, který už dostal z Karlových Varů oficiální stížnost upozorňující na pět údajně chybných výroků rozhodčích.

"Na videu jsou patrné nepřesnosti ze strany sudích, které poznamenaly výsledek, a trvám na tom, že co rozhodčí předvedl u nás, by si na ledě jiných, lépe finančně zajištěných klubů nedovolil. Nechápu, proč se kvůli tomu ale musí svolávat valná hromada APK," říká Vaněk. "Bedlivě záznam prozkoumám, abych posoudil, zda jsou výroky manažera Vaňka oprávněné," připomíná Šulc.

Zpráva delegáta nehodnotí výkon rozhodčího Vengláře jako bezchybný, ale vážnější připomínky neobsahuje. Soutěžním rozpisem nepřípustné výroky na adresu rozhodčích v den zápasu už po 8. kole vedly Šulce k uložení pokuty 10 tisíc korun znojemskému útočníkovi Patriku Eliášovi.

Reklama