Hlavní obsah

Vsetín hledá útočníky, kteří dávají branky

VSETÍN

Sedm porážek v řadě s průměrem 1,5 gólu na zápas. Taková je bilance posledních utkání hokejistů Vsetína, kteří se tak poroučeli ze třetího místa extraligové tabulky na dvanácté. Hlavní bolestí týmu je slabá střelecká potence.

Článek

Z výletu na led Litvínova, Plzně a Sparty si nepřivezli žádný bod. "Potřebovali bychom dvě dvojice útočníků, kteří dokážou dávat góly, jako mají jiné týmy," posteskl si jeden z triumvirátu trenérů Jiří Režnar.

Vsetínské útočníky byste v horních patrech střelecké tabulky hledali marně. Nejlepší kanonýři Vak a Brabenec mají na svém kontě tři branky. Po skvělém vstupu do soutěže, kdy šestinásobný vítěz extraligy s přehledem zdolal Slavii i Kladno, to je důvod k zamyšlení.

Blíží se personální změny

Na obzoru jsou zřejmě personální změny, příchod Pišteka na hostování z Pardubic očekávané ovoce dosud nepřinesl. "Jasněji bude ve čtvrtek," nechce být zatím konkrétní šéf klubu Oldřich Štefl.

Vsetín má eminentní zájem o exzlínského útočníka Ondřeje Veselého, kterému nevyšlo angažmá v ruském Novosibirsku. Zájem projevil i Zlín, ale spíš to vypadá na Vsetín," řekl ČTK 26letý útočník. Další možnou posilou je útočník Radovan Somík z Philadelphie, jenž při výluce NHL zatím hraje za Martin.

Nečekaně má Vsetín nyní potíže i s gólmany. Do sezóny vstupoval s nejzkušenější brankářskou dvojicí v soutěži, na Spartě ale musel chytat Masný, jenž má v extralize málo zkušeností. "Jsem tu jako třetí gólman, musím počítat s tím, že půjdu na led," nepřipouští si nervozitu. Biegl už začíná po operaci kolenních vazů s tréninkem, Čechmánkovo tříslo by také mělo být do týdne v pořádku.

Masný na Spartě rozhodně nezklamal, ale právě od zkušených hráčů ve Vsetíně očekávají, že tým pozvednou. "Snad se konečně začnou prosazovat i Vlach a Zadina," spoléhá Režnar na starší hráče. "Současná situace na náladě v týmu nepřidá, ale nesmíme pořád jen hledat chyby," burcuje ruský veterán valašské obrany Alexej Jaškin.

Reklama

Související témata: