Hlavní obsah

V Třinci řeší žalostnou produktivitu

TŘINEC

Třinec se nemůže dostat ze dna extraligové tabulky. Tým se trápí střelecky, a protože defenzíva nikdy nebyla doménou Ocelářů, výsledkem je zisk pouhých šesti bodů za výhru, remízu a dvě porážky v prodloužení. "Došlo na pohovory s hráči, protože situace nás hodně trápí," přiznal generální manažer klubu Petr Husička.

Článek

Poslední zápasy v třineckém podání jsou si podobné. "Za minulá tři utkání jsme vypálili na gólmany soupeřů snad sto padesát ran, ale nic z toho. Vítkovicím jsme gól nedali, teď v Pardubicích jen dva. Pořád se to opakuje, přitom herně jdeme nahoru, ale výsledky nejsou. Sami z toho musíme najít cestu ven," smutně řekl Husička.

"Máme vždycky celou řadu jasných šancí, ovšem prostě nejsme schopni ani ty nejvyloženější proměnit," posteskl si trenér Pavel Marek, pro jehož budoucnost může být klíčový zítřejší duel s Plzní.

"Myslím, že když se nám jednou podaří střeleckou smůlu prolomit, bude to hned rapidně lepší. Hráčům většinou není co vytknout, snaha i bojovnost jsou na maximu. Chybějí ale góly," říká Marek, který dobře ví, že průměr pod dvě branky na zápas je žalostný.

V posledním kole v Pardubicích šli Oceláři bleskově do vedení, jenže soupeři povolili obrat hrubou chybou a zbytečným vyloučením. Skóre pak korigoval v závěru Bonk, opět se tak prosadila pouze jeho formace s Peterkem a Melenovským na křídlech. "Bohužel je to jediná lajna, která hraje, zbytek se trápí," dodal Husička.

Reklama

Související témata: