Hlavní obsah

Jihlavu diváci vypískali

Čestmír FolkPrávo

Pět let se těšili jihlavští hokejoví fanoušci na extraligu, ale během nepovedeného utkání Dukly s Karlovými Vary mnozí z nich opouštěli hlediště ještě před koncem a ti zbývající vyprovodili tým po debaklu 2:9 do šatny pískotem.

Článek

"Před týdnem nám po překvapivé výhře nad Slavií nadšeně tleskali, nyní hráčům pro změnu spílají. Tak už to v hokeji chodí. Obzvlášť v Jihlavě byli vždycky diváci hodně nároční," přemítal po třetí porážce v řadě trenér Dukly Petr Fiala.

Musel ale uznat, že příznivci měli k nevoli důvod. "Vary patří k soupeřům, s nimiž bychom měli sehrát doma minimálně vyrovnanou partii. Bohužel se tak nestalo, protože jsme ustoupili od naší agresívní hry s neustálým napadáním soupeřovy rozehrávky a místo toho mnozí naši hráči na ledě jen stínovali. Při nepříznivém stavu navíc někteří upadají na mysli a vidím na nich, že se jim na led ani moc nechce," prohlásil jihlavský kouč.

Pokud nezačne NHL, budou hrát o záchranu

Karlovy Vary se rekordní výhrou sezóny posunuly blíž ke středu tabulky, asistent trenéra Radim Rulík však velké euforii nepropadal: "Zápas na Vysočině nám mimořádně vyšel. Pokud ale nezačne v brzké době NHL, asi bude letos naším jediným cílem záchrana v extralize."

Rulík naznačil že výluka NHL mění podobu extraligy. "Konkurovat mužstvům nabitým hvězdami zámořské soutěže je totiž hodně složité. Nám se žádnou z nich bohužel ulovit nepodařilo. Asi je to tím, že Vary nemají v NHL odchovance, kteří by prokázali zdravý patriotismus jako třeba v případě Litvínova či Kladna," uvažoval Rulík.

Ani Dukla se ale nemůže o hráče ze zámoří opřít. "To jsme ale věděli dopředu, o tom nepřemýšlím. Teď budu na kluky hlavně apelovat, aby si znovu osvojili vlastnosti, díky nimž se nám podařilo zdolat Litvínov či Slavii. V pátek ve Znojmě musíme k utkání přistoupit s mnohem větším odhodláním, aby se podobně krutá porážka už neopakovala," měl jasno Fiala.

Reklama

Související témata: