Hlavní obsah

Vsetín ulovil Somíka s Veselým

VSETÍN

Hokejisté Vsetína hledají cestu z krize. Pomoci jim mají dvě posily do útoku Radovan Somík a Ondřej Veselý. Zatímco Slovák Somík zůstane v kádru jen během výluky v zámořské NHL, kde hájí barvy Philadelphie, Veselý by měl dres Valachů oblékat do konce sezóny. Oba hráči již trénovali na Lapači a v extralize se poprvé představí v pátek proti Pardubicím.

Foto: ČTK/Lukáš Machalínek

Vsetínští získali nové posily. Doufají, že vybřednou z krize.

Článek

Veselý, který se předčasně vrátil z ruského Novosibirsku, měl nabídky i ze Zlína a Karlových Varů. Ve Zlíně loni strávil výtečnou sezónu, v jejímž závěru oslavil extraligový titul. Před mistrovským kádrem dal ale přednost sousednímu Vsetínu, kde také v letech 2000 až 2002 hrával.

Smlouvu ale zatím Veselý nepodepsal. "Detaily kontraktu upřesníme do konce týdne," citoval internetový server klubu sportovního manažera Romana Čechmánka.

I druhá z posil Somík si zahrála extraligu ve Zlíně. Pak sedmadvacetiletý slovenský reprezentant sbíral zkušenosti v NHL. Během dvou let ve Philadelphii odehrál 128 utkání, v nichž nastřílel 14 branek a přidal 22 asistencí. Letos začal sezónu doma v Martině, ale druhou nejvyšší soutěž bral jen jako krátkou zastávku před odchodem do kvalitnější ligy.

Somík i Veselý se v extralize nejspíše představí ve stejném útoku. Alespoň první trénink na Lapači absolvovali na křídlech Vlachovy formace.

Reklama

Související témata: