Hlavní obsah

O Jágra stále bojují ruské kluby

Námluvy ruských klubů s Jaromírem Jágrem neustávají ani poté, co hokejová hvězda začala pravidelně nastupovat za mateřské Kladno. Podle deníku Sport lákají Jágra do Ruska kluby z Kazaně a Omsku. Sám hráč ani jeho osobní trenér Marian Jelínek údajné nabídky z Ruska nekomentovali a nic o zájmu z Ruska neví ani kladenský manažer Otakar Černý.

Článek

Jágrův kamarád Luboš Rys deníku Sport řekl, že hovořit o Jágrově odchodu je zatím předčasné, připustil však, že jednání na toto téma probíhají. Bude prý také záležet na tom, jak se vyvine situace v NHL. Kladenský manažer prohlásil, že se bude snažit Jágra udržet, ale naznačil, že konkurovat bohatým ruským klubům je velmi těžké.

Jágr se v minulosti nechal několikrát slyšet, že ho ruská liga láká. V době výluky měl původně dokonce namířeno do Moskvy, ale z angažmá sešlo. Další případný odchod na východ by však připadal v úvahu nejdříve v polovině listopadu během reprezentační přestávky. Do té doby je ruský přestupový trh uzavřen.

V Kazani už poutá pozornost Kovalčuk

V Kazani by Jágr nebyl jedinou velkou hvězdou z NHL, do ruské ligy se totiž v době stávky v NHL vrátil v dresu místního klubu AK Bars Ilja Kovalčuk z Atlanty. Potkal by se ale už jen s jedním krajanem. Trenér Vladimír Vůjtek byl z klubu nedávno propuštěn, z Ruska se domů vrátil i Tomáš Vlasák. V Kazani tak zůstal jen Jaroslav Hlinka.

Vedení Kazaně před sezónou oficiálně vyhlásilo útok na ruský titul a udělalo pro to všechno možné.  Kromě Kovalčuka zlákalo do svých řad i Alexeje Morozova z Pittsburghu nebo Sergeje Varlamova ze St. Louis. Přišel i kanadský brankář Fred Brathwaite, který má zkušenosti z účinkování na mistrovství světa. Přesto se klubu výsledkově nedaří, v tabulce soutěže mu momentálně patří až deváté místo.

Ještě o tři příčky hůře je na tom další údajný zájemce o Jágrovy služby, Avangard Omsk. Z patnácti dosavadních zápasů vyhrál jen šestkrát a patří k mužstvům, které dostávají nejvíce branek. Také v Omsku hraje jen jeden český hokejista, útočník Jaroslav Bednář.

Reklama

Související témata: