Hlavní obsah

Zlínské hvězdy jsou přesvědčeny: NHL letos nezačne

Hokejová NHL letos nezačne. O tom jsou přesvědčeny posily mistrovského Zlína Petr Čajánek a Roman Hamrlík. Oba hráči si v uplynulých sezónách vydělávali v zámoří, letos ale počítají s rokem stráveným v Česku. Odvolávají se na informace, které dostávají zpoza oceánu.

Foto: www.newyorkislanders.com

Roman Hamrlík

Článek

"Na základě informací od agentů si myslím, že NHL letos nezačne. Pro některé hráče to bude nepříjemné, neboť si vydělají podstatně méně peněz," utrousil Roman Hamrlík.

Čajánek má na dění okolo NHL stejný názor. "Soutěž se do konce roku nerozběhne. Jsem připraven odehrát celou sezónu ve Zlíně," řekl útočník St. Louis. Dění v zámoří prý ani nesleduje. "Stejně s tím nic neudělám."

Odskočili si na Invex

Oba hráči si odskočili do Brna na veletrh informačních technologií Invex, trochu si odpočinout od hokeje. Přesto neunikli otázkám na srovnání soutěží. Čím se tedy liší NHL a extraliga?

"V extralize se nehraje tolik do těla. Zátěž je ovšem při třech kolech v týdnu v soutěžích stejná," tvrdil Hamrlík, obránce New Yorku Islanders. Čajánek si na srovnání netroufl: "Těžko mohu srovnat, o kolik se extraliga za tu dobu zlepšila. V každém případě ale dostala atraktivní náboj, lidé mohou vidět hvězdy z NHL na vlastní oči a porovnávat jejich výkony."

Čajánek podle svých slov každopádně našel v extralize herní pohodu. "Se startem do soutěže i postavením v tabulce musíme být spokojeni," komentoval druhé místo o bod za Spartou. "Doufám, že naše dobré výsledky budou pokračovat," dodal.

A přidal i zajímavý postřeh o změně atmosféry ve zlínském týmu. "Je to jiné, než před mým odchodem za oceán. Na týmu se příznivě podepsal zisk titulu a série úspěchů," zakončil Čajánek.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice