Hlavní obsah

Jágr se proti Vítkovicím neprosadil, Kladno remizovalo

KLADNO

Bitva bohatá na neproměněné šance, vyloučení i potyčky neměla vítěze. Hostům vyšel vstup do nedělního zápasu, když Moravec vyslal do brejku Irgla a ten na dvakrát překonal Orcta. Zvýšení náskoku měl na hokejce Kubina, jenž obral o puk Jágra, ale jeho dělovka narazila pouze do tyčky.

Článek

Pak ovšem vítkovická hra začala trpět příliš častým vylučováním a Kladno se na dlouhé minuty nastěhovalo do útočného pásma. Domácí svého protivníka dokonale uvěznili, ale k vyrovnání jim nestačilo 26, ani 41 vteřin výhody přesilovky 5:3. Recept na výtečného brankáře Pruska našel až M. Procházka, který se nejlépe zorientoval v chumlu před brankou a dorazil puk po ráně T. Kaberleho.

Další změnu už urputný boj ve třetí třetině i v prodloužení nepřinesl, přestože například domácí Kysela a vítkovický Moravec se ocitli sami tváří v tvář soupeřovým gólmanům.

Zdeněk Müller (Kladno): "Proti předchozím zápasům jsme byli svědky urputného boje. Oba týmy vycházely z defenzivy, výborně chytali oba gólmani, jak náš Orct, tak hostující Prusek. Našemu mužstvu chybělo především zakončení. Dvakrát jsme měli výhodu početní převahy dvou hráčů na ledě, ale přesilovku jsme hráli staticky a vedle finální nahrávky chyběla přesná a tvrdá střelba."

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Přijeli jsme do Kladna s podobnou taktikou jako proti Litvínovu, tedy se zabezpečenou obranou. Hlavně jsme chtěli pokrýt první útočnou řadu Jardou Jágrem. Taktika, kdy ho hlídali Moravec s Kubinou, nám vyšla. Jsme rádi, že jsme na Kladně 'urvali' bod, protože moc mužstev zde vyhrávat nebude."

Rabat Kladno - Vítkovice 1:1 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0) po prodl.
Branky a nahrávky: 28. M. Procházka (T. Kaberle) - 4. Irgl (D. Moravec). Rozhodčí: Venglář - Chytil, Dědek. Vyloučení: 7:12, navíc Hubáček 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5449.
Kladno: Orct - Ševc, T. Kaberle, V. Čech, Kasík, Zeman, Špelda - Jágr, Patera, M. Procházka - Kalla, Gardoň, Martin Frolík - Kysela, Zajíc, Horna - Bílek, M. Havel, Klimt. Trenéři: Müller, Evan a Tatíček.
Vítkovice: Prusek - Kubina, Philipp, Seman, Hudec, Pavel Kumstát, Malík, Rimmel - Irgl, Burger, D. Moravec - I. Padělek, Šimíček, Hubáček - Varaďa, Štefanka, Turek - Köhler, Hulva, M. Tomášek. Trenéři: Svozil, A. Tomášek.

Reklama

Související témata: