Hlavní obsah

Začíná boj o extraligový titul. Slavit se bude nejpozději 21. dubna

Deset týmů myslí na titul, čtyři na udržení v extralize. Základní část nejvyšší hokejové soutěže v neděli skončila. Prezidentský pohár vyhrála Sparta, přímý postup do čtvrtfinále uhrály jako poslední Vítkovice, mistrovský Třinec se z desátého místa probojoval do předkola play-off. To jsou ti šťastní. Čtyřka za nimi bude bojovat v soutěži play-out. Z nejhorší příčky startuje Mladá Boleslav, ta skončila po základní části poslední, má nejméně bodů. Další boje druhé části sezóny vypuknou už ve středu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Třince slavili titul v minulé sezóně. Kdo to bude letos?

Článek

Dva nejlepší týmy po základní části čeká nejdelší pauza. Sparta a Plzeň sehrají úvodní klání čtvrtfinále až 10. března. Nyní ještě soupeře neznají. Dva pro ně vzejdou ze čtveřice Zlín - Třinec a Brno - Kladno. Zahajovací porce klání předkola začíná už tuto středu. Níže postavený postupující tým po základní části bude hrát se Spartou, druhý s Indiány z Plzně.

„Na play-off čekám už čtrnáct dní, ještě dva týdny musím vydržet. Už aby to bylo. Nezbývá nám než se držet toho, co nás dovedlo k úspěchu teď a věřit, že to dotlačíme co nejdále," přeje si sparťanský kapitán Michal Broš.

Jisté jsou už dvě čtvrtfinálové dvojice. Od 8. března hrají Pardubice s Vítkovicemi a Liberec s Českými Budějovicemi. Tato mužstva skončila na třetí až šesté příčce po dvaapadesáti kolech. „Mám obrovskou radost, na Slavii jsme zápas totálně pokazili (1:8) a doma nás čekal nesmírně těžký Třinec, navíc jsme museli spoléhat i na další výsledky. Cítím obrovskou úlevu a uspokojení," citoval klubový web Jiřího Burgera. Kapitán Vítkovic dovedl loňského finalistu na šestou příčku a klub se vyhnul předkolu vyřazovacích bojů.

Mistr bude znám na Alexandru

Boje o titul sezóny 2011/2012 mohou trvat až do 21. dubna, tedy do svátku Alexandry. V ten den je možný poslední sedmý souboj o nového krále. Zatím je stále mistrem Třinec. Utkání předkola play-off se hrají na tři vítězné zápasy, od čtvrtfinále už na čtyři výhry.

Dvanáct kol čeká na čtveřici, která skončila na chvostu tabulky - Karlovy Vary, Slavia, Litvínov a Mladá Boleslav. Jeden z těchto týmů si zahraje baráž s vítězem první ligy. Souboje ve skupině play-out začínají už v pátek 2. března.

Dvaapadesát kol také určilo nejlepšího hráče v kanadském bodování. Stal se jim liberecký Petr Nedvěd, který získal 61 bodů, o dva body zaostal plzeňský Radek Duda. „Bezprostředně po zápase jsem poděkoval spoluhráčům, realizačnímu týmu i trenérům. Bez nich bych to nikdy nezískal. Samozřejmě, že kasa udělá cink," smál se čtyřicetiletý forvard, který má šanci zahrát si i na mistrovství světa.

Králem střelců se stal Petr Kumstát z Karlových Varů, hráč z mužstva, které bude hrát o udržení v nejvyšší soutěži. Nastřílel 27 gólů v 52 utkáních. Druhou příčku obsadil Jan Kolář z Pardubic, který si v posledním utkání připsal hattrick a přeskočil o jednu trefu sparťanského Petra Tona.

Úvodní program extraligy
Předkolo play-off
Středa 29. února
17:30 Zlín - Třinec
18:00 Brno - Kladno
Čtvrtek 1. března
17:30 Zlín - Třinec
18:00 Brno - Kladno
Sobota 3. března
17:00 Třinec - Zlín
17:30 Kladno - Brno
Neděle 4. března
17:00 Třinec - Zlín
17:30 Kladno - Brno
Čtvrtfinále play-off
Čtvrtek 8. března
18:00 Pardubice - Vítkovice
18:30 Liberec - České Budějovice
Pátek 9. března
18:00 Pardubice - Vítkovice
18:30 Liberec - České Budějovice
Sobota 10. března
17:00 Sparta - 8A
17:30 Plzeň - 7A
Neděle 11. března
17:00 Sparta - 8A
17:30 Plzeň - 7A
První kolo play-out
Pátek 2. března
18:00 Karlovy Vary - Mladá Boleslav
18:15 Slavia - Litvínov

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice