Hlavní obsah

Sestavám Sport.cz kraloval Pöpperle, za ním Nedvěd, Kolář a Burger

PRAHA

Tomáš Pöpperle nasbíral nejvíce účastí v Sestavách kola hokejové extraligy, tak, jak je pravidelně zveřejňuje redakce Sport.cz. Brankář pražské Sparty se v Sestavě kola objevil už sedmkrát, tři další hráči měli na kontě o jednu účast méně - útočníci Petr Nedvěd (Liberec), Jan Kolář (Pardubice) a Jiří Burger (Vítkovice).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář hokejistů Sparty Tomáš Pöpperle

Článek

Koláře a Burgera vynesly na pomyslnou druhou příčku výkony z posledního kola základní části. To Pöpperle se držel se sedmi účastmi v čele už od 43. kola, v dalších devíti zápasech se však už do Sestav neprosadil. František Lukeš z Litvínova, jenž skončil s pěti účastmi, se zase naposledy prosadil v 27. kole, tedy téměř před třemi měsíci.

Tomáš Pöpperle v Sestavách kola Sport.cz 2011/12:
1. - 9. kolo:nula na ledě Zlína (2:0)
2. - 11. kolo:výhra v Mladé Boleslavi (2:1SN)
3. - 21. kolo:nula v Karlových Varech (3:0)
4. - 31. kolo:výhra na ledě Brna (2:1)
5. - 33. kolo:výhra v Č. Budějovicích (4:1)
6. - 35. kolo:nula na ledě Zlína (5:0)
7. - 43. kolo:nula proti Pardubicím (4:0)

Naproti tomu výborný finiš měl v poslední čtvrtině pardubický Jan Kolář, jenž se do výčtu nejlepších hráčů prosadil  třikrát za posledních devět kol. To znamená, že se jeho jméno objevilo v poslední čtvrtině v každém třetím kole. Jeho skvělé výkony jej ostatně vynesly i do reprezentačního týmu.

Tomáš Pöpperle v této sezóně kraluje všem brankářským statistikám české soutěže. Má nejlepší procentuální úspěšnost zákroků (93,52), nejlepší brankový průměr (2,02) a nejvíce vychytaných čistých kont (5). A patří momentálně do kádru reprezentace.

Sestavy kola hokejové extraligy Sport.cz - nejvíce účastí:
7T. Pöpperle (Sparta)
6P. Nedvěd (Liberec), J. Kolář (Pardubice), J. Burger (Vítkovice)
5R. Duda, J. Marušák ( oba Plzeň), V. Hübl, F. Lukeš (oba Litvínov), R. Málek (Vítkovice)
4L. Pech (K. Vary), T. Žižka, J. Trvaj (oba Brno), M. Straka, Jiří Hanzlík (oba Plzeň), P. Hamerlík, L. Zíb, J. Hrabal (všichni Třinec), P. Ton, T. Milam (oba Sparta), M. Bartovič (Liberec), A. Píša (Pardubice)

Reklama