Hlavní obsah

Rozruch kolem ředitele APK. Hlava mě z toho nebolí, říká Šulc

Ustojí další hokejové turbulence kolem své osoby? To ředitel Asociace profesionálních klubů zatím neví. Stanislav Šulc to údajně ani neřeší. Přitom v pondělí na valné hromadě padl i návrh na odvolání tohoto muže z představenstva APK. Zástupci Plzně navrhli, aby v budoucnosti již ředitel extraligy nebyl přímo jeho členem. Jejich návrh ale nakonec neprošel. „Mě z toho hlava nebolí,“ řekl v pondělí Šulc po tiskové konferenci před play-off, poté se zpět vydal na zasedání APK.

Foto: Profimedia.cz

Ředitel APK Stanislav Šulc

Článek

Jak vnímáte, že můžete být odvolán z představenstva APK. Například s Plzní nemáte ideální vztahy, loni klub přišel o body v kauze při odečtu bodů, nyní řeší problém kolem reklamy na dresech, kde ji hrozí miliónová pokuta, jde o atak ze západu Čech?

Já to nechci komentovat. Je to jeden členský klub APK, má právo navrhnout, co uzná za vhodné. Jaké jsou jejich motivy, co tím sledují, jestli si chtějí s někým vyřizovat účty, to se zeptejte jich. Mě z toho hlava nebolí.

Co když budete odvolán?

Ten návrh obecně řeší, zda ředitel APK má, nebo nemá být členem představenstva, což si myslím, že je naprosto legitimní diskuze a svým způsobem principiální otázka. Já z toho samozřejmě nepoznám, do jaké míry někomu jde o to vyřešit tuhle základní otázku. Zda to tak má být, nebo nemá a do jaké míry jde někomu o mě jako konkrétní osobu.

A podle vás?

Pokud jde někomu o mě, tak nevím, proč ti dotyční to neformulovali tak, že Šulc nemá být v představenstvu. Proč je to formulováno takhle. Čili, já tam nikde jmenovaný nejsem, návrh vypadá tak, že to je principiální otázka, zda ředitel má být, nebo nemá být v představenstvu. O tom můžeme diskutovat, i když mi připadá zvláštní, že o tom chceme diskutovat tři měsíce před koncem funkčního období, ale nikomu to nebrání.

Berete tento akt jako útok na vaši osobu?

Pokud se to týká mě osobně, tak se mě to samozřejmě týká. Mě by v souvislosti s tím taky napadla různá pojmenování, kdybych se třeba musel vrátit do nepříliš vzdálené minulosti, ale to nechci dělat, beru to tak, jak to je a vycházím z toho, že valná hromada bude rozhodovat o návrhu o úpravě stanov, s tím nemám naprosto problém.

Pokud byste nebyl členem představenstva, setrváte ve funkci ředitele APK?

To už se pohybujeme v oblasti spekulací. Upřímně řečeno, jestli to někdo vnímá jako omezení mých kompetencí, tak z toho mi žádné kompetence neplynou, to se mých pravomocí nijak nedotýká, ale to co udělám nebo neudělám dál, to bude především záviset na stanovisku klubů. Pokud budu cítit, že důvěru většího množství klubů nemám, není důvod, abych se tvářil, že to nevnímám, nevidím.

A podle vás důvěru máte?

Naposledy se k tomu valná hromada vyjadřovala před rokem v souvislosti s kauzou Mladé Boleslavi a Plzně. Tam s výjimkou těchto dvou jmenovaných klubů, které se zdržely, pokud se nemýlím, tak ostatní kluby se vyjádřily kladně. Pokud se situace změnila a ten poměr je výrazně jiný, tak je to informace, se kterou budu muset pracovat a nějak ji vyhodnotit. Tím neříkám, jak ji vyhodnotím, nevím, jaká bude situace, jaký bude poměr. Beru to tak, že někdo podal nějaký návrh, něco ho k tomu vede. Uvidíme, jak to bude dál.

Není kolem extraligy mnoho povyku, který se netýká jen samotného hokeje?

Já mám pocit, že jsme si v některých věcech vzali příliš velké sousto a rozdělali příliš věcí najednou. Teď se je snažíme honit a ne vždy se nám to daří.

Reklama