Hlavní obsah

Moc jsme to Petrovi přáli, glosoval Klimenta Nedvědovo prvenství v bodování

Liberec

Přímý souboj o vítěze kanadského bodování po základní části hokejové extraligy mezi libereckým kapitánem Petrem Nedvědem a plzeňským útočníkem Radkem Dudou. To bylo hlavní motto zápasu pod Ještědem. Nakonec se radoval čtyřicetiletý lídr Bílých Tygrů, který nasbíral celkem 61 bodů za 24 gólů a 37 asistencí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Liberce Petr Nedvěd vyhrál bodování základní části extraligy.

Článek

„Jsem rád, že to vyšlo. Přece jen je v lize spousta špičkových hokejistů a já navíc kvůli zlomenině čelisti neodehrál všechny zápasy a třeba oproti Dudovi jsem byl v tomto směru v nevýhodě. Ale kluci mi hodně pomáhali a patří jim dík. Svůj úspěch beru jako dílo celého mužstva," líčil unavený, ale spokojený Petr Nedvěd po vítězství 5:3.

„Moc jsme to Petrovi přáli. Znovu hrál jako o život a já mu gratuluji. Speciální taktiku na to, abychom hráli jen na něj, jsme ale neměli," usmál se autor dvou branek Tomáš Klimenta.

„Toho, že právě Petr Nedvěd vyhrál bodování, si moc vážíme. Ale to je spíše téma pro média, která z toho dělají souboje. Poslechněte si kluky v kabině, kteří upřednostňují týmový výkon," tvrdil liberecký trenér Jiří Kalous.

V základní části podle něj Bílí Tygři splnili svoje ambice. „Dali jsme si před sezónou za cíl zisk čtyřiaosmdesáti bodů, a to se nám podařilo uhrát a skončili jsme na čtvrtém místě. Plzeň potvrdila, že je kvalitním týmem, ať nastoupí v jakémkoli složení. Ale připouštím, že absence opor ovlivnila jejich produktivitu a koncovku," uvažoval Kalous.

Plzeň to zkusila bez řady opor

Asistent plzeňského trenéra Milan Razým po zápase poznamenal: „I když je pro nás důležitější úspěch týmu, než jednotlivce, jsme rádi, že se Duda prosadil a díky němu máme hráče na druhém místě bodování. Svoje šance na prvenství si promarnil v posledních čtyřech zápasech. Třeba doma s Kladnem měl více příležitostí ke skórování, než v Liberci."

Plzni v Liberci chyběli například špičkoví útočníci M. Straka, Vlasák, Pletka, Kratěna, Stránský a obránci Kaberle, Modrý, Jiří Hanzlík! Tedy osa mužstva.

„Zápas jsme určitě nepodcenili, byť jsme nepřijeli s úplně kompletní sestavou. Nastoupilo více mladíků. Kluci bojovali a jako tým jsme ukázali, že se nemáme za co stydět. Bohužel se nám to výsledkově nepovedlo," uvedl útočník Jan Kovář, který obsadil v kanadském bodování extraligy šesté místo a byl po Dudovi druhým nejproduktivnějším hráčem Plzně.

Reklama