Hlavní obsah

Extraliga nechce platit, spor se vyostřuje

Praha

Atmosféra v hokejovém zákulisí, způsobená podivnými kroky šéfů extraligových klubů, by se dala krájet. Asociace profesionálních klubů si neví rady s pokutou, kterou BPA zvedla na 18 miliónů korun. Nevídaný finanční postih je za plzeňskou propagaci sázkové kanceláře neregistrované v Česku, což zákon od nového roku zakazuje.

Foto: Petr Eret, ČTK

Spor kolem Plzně se vyostřuje.

Článek

Nápis Bet-at-home sice z plzeňských dresů minulý týden zmizel, jenže byl nahrazen graficky podobným označením Život-je-hra a smajlíkem, takže BPA trvá na smluvní pokutě se splatností do 10. března. Ostatní kluby ale nechtějí za Plzeň platit, řada z nich totiž nepovolené sponzory včas stáhla. „To co se teď kolem extraligy děje, se nelíbí hlavně partnerům soutěže," tvrdí Jana Obermajerová, ředitelka BPA, jež extralize shání sponzory.

„Buď si sedneme společně za stůl a dohodneme se, nebo celá věc zřejmě skončí u arbitrážního soudu," odhaduje ředitel extraligy Stanislav Šulc. „APK zase pokutu vrací s tím, že ji nepovažuje za opodstatněnou, jenže my jsme přesvědčeni, že neobstála ve výkonu svěřených práv tím, že nezabránila Plzni v nezákonném jednání," míní Obermajerová.

Plzeň v protiakci neuspěla s pokusem na pondělní valné hromadě APK odvolat Šulce z představenstva s odůvodněním, že tam nehájí zájmy klubů. Hlasování ale vyznělo jasnou většinou pro setrvání ředitele. „Hlava mě z toho až tolik nebolela, i když jsem to vnímal jako snahu o zeslabení mého mandátu," říká Šulc.

Jako balvan na APK také leží nedomyšlený plán na uzavření soutěže, s nímž narazila na odpor laické i odborné veřejnosti. Jako přehmat působí i výpověď smlouvy se svazem, návrh nové výkonný výbor jako nepřijatelný smetl ze stolu. „Připomínky svazu jsme se teď snažili zapracovat do finální verze a chceme, aby ji jednotlivé kluby do středy odsouhlasily," říká šéf APK Ladislav Blažek.

Jestliže do 31. května, kdy končí výpovědní lhůta, nebude nový kontrakt, přejde řízení extraligy na svaz. „Působí to na mě, že se rozdělalo moc věcí a nezvládají se řešit," krčí rameny Šulc.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články