Hlavní obsah

Startuje předkolo play-off. Čtveřice čekatelů lační po čtvrtfinále

PRAHA

Po půl roce přichází klání, kde jen vítěz bere vše. V neděli skončila základní část hokejové Tipsport extraligy, která určila následující soupeře pro boje o titul. Ve středu se v předkole play-off začne bojovat, odstartují první zápasy v cestě za mistrovským pohárem. Zlín proti Třinci a Brno svede souboj s Kladnem. Kdo první dosáhne na tři výhry, postoupí do čtvrtfinále.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brněnští hokejoví fanoušci si po 25 letech užijí play-off

Článek

Na Kometu Brno po čtvrtstoletí dýchne adrenalin v podobě play-off. Ve vyprodané brněnské hale se představí Rytíři z Kladna, kteří také v posledních letech nebyli pravidelnými účastníky bojů o titul. „Každý zápas a každý soupeř je těžký. Play-off začíná, o to jsme bojovali celou sezónu. Chtěli jsme se dostat tam, kde jsme. Jsme připraveni na všechno a těšíme se. Že to vyšlo zrovna na Kladno, je poměrně jedno, od první minuty do poslední buly budeme bojovat," slíbil na stránkách klubu brněnský Róbert Petrovický.

Majitel soupeře bude Kladno sledovat ze zámoří, Jaromír Jágr bude na vše nahlížet z Philadelphie. „Chtěl bych touto cestou poprosit fanoušky, jestli budeme prohrávat třeba již 0:2 v zápase, nebo dokonce v sérii, rozhodně to není konec. Fanoušci nám musí v této situaci pomoci a být naším šestým hráčem na ledě. Doufám, že nám pomohou, my budeme na oplátku makat až do konce," požádal na dálku ještě Petrovický.

Kladenští se probojovali do vyřazovacích bojů z devátého místa, bod ztratili na osmé Brno. V základní části se obě mužstva potkala čtyřikrát a vždy vyhrál domácí tým. „Nepřál jsem si Vítkovice, ze zbylých týmů mi to bylo jedno. Do Brna se docela těším, jednu sérii jsem tam s Ústím před lety už vyhrál. Čeká nás famózní atmosféra, bude to tam žít a mít grády. Vůbec se nebojím, že by nás měla Kometa nějak jednoduše vyprovodit z ledu. Prostě pro nás začíná vrchol sezóny a musíme se na něj skvěle připravit," vzkázal kladenský útočník Marek Hovorka, který se může se spoluhráči těšit na jiskřivou atmosféru.

Zlín je schopný vyhrát na dva góly, říká Zíb

Druhou dvojicí, která rozjede své představení, bude Zlín a mistrovský Třinec. Ten musel dlouho bojovat, aby dostal šanci na obhajobu titulu. Skončil desátý, proto začíná u soka. Tak to bude i v případě pátého rozhodujícího klání.

„Máme prostě Zlín a bereme to jako holý fakt. Pokud chce člověk uspět, musí porazit každého, kdo zrovna přijde do cesty," ví dobře zkušený forvard Jan Peterek. „Zlín má propracovaný obranný systém, standardně nedostává moc branek. Jsou schopní vyhrát i na dva góly. Víme, jaký to je soupeř, myslím, že ho máme přečteného," přidal se na třineckém webu obránce Lukáš Zíb, který má pravdu v tom, že Ševci nedostávají hodně gólů. Po Spartě jich tento tým inkasoval nejméně. Ale ve statistice vstřelených gólů nemůže Zlín jásat, tam byl po dvaapadesáti kolech nejhorší.

Zlínští v závěrečném kole bojovali ještě o první šestku, ale klání v Brně nezvládli, prohráli o tři góly. „Jsem tak nasraný, že na soupeře ještě ani nemyslím," citoval po utkání Deník vytočeného zlínského obránce Martina Hamrlíka. V předchozích čtyřech zápasech základní části třikrát Zlín Třinec porazil, ale tři souboje skončily vždy jen o gól.

Předkolo Česká pojišťovna play-off, první zápasy:
Středa
17:30 Zlín - Třinec
18:10 Brno - Kladno (Nova Sport)

Reklama

Související témata: