Hlavní obsah

Brno po návratu do play-off zdolalo Kladno, Zlín vyhrál nad Třincem

Praha

Středa odstartovala několikatýdenní hokejovou podívanou na honbu za extraligovým titulem. První zápas předkola Česká pojišťovna play-off obstaral Zlín, který na domácím ledě porazil úřadujícího mistra z Třince 3:0. Se čtyřicetiminutovým odstupem poté začal zápas mezi Brnem a Kladnem. Kometa první zápas v play-off nejvyšší soutěže po 25 letech vyhrála 5:2.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Z třetího gólu proti Kladnu se radují Roman Erat (vlevo) a Róbert Petrovický

Článek

Jako první do vyřazovacích bojů vstoupili ve Zlíně, ve čtyřech vzájemných kláních v této sezóně Ševci Třinec třikrát porazili. A v dobré bilanci pokračovali i ve vyřazovacích kláních. Na góly si ale fanoušci museli počkat téměř hodinu. Až ve 49. minutě otevřel skóre Leška. Za dalších pět minut stejný hráč přihrál v přesilovce na další gól Holíkovi a na konečných 3:0 upravil střelou do prázdné branky Čajánek.

Naposledy se obě mužstva potkala v play-off 2003/2004, tehdy ve čtvrtfinále uspěl Zlín.

Kometa Brno po 25 letech rozehrála zápas play-off a soupeřem jí bylo překvapení sezóny z Kladna. Domácí hnal vyprodaný stadión a bouřlivá kulisa pomohla k vedení 3:0 po první třetině. Ve druhé části hosté snížili a Kalla na začátku třetí třetiny svým druhým gólem snížil na rozdíl jediné branky.

Vypadalo to, že by diváci ještě mohli zažít drama, ale domácí hráči infarktový závěr nedopustili. V 46. minutě skórovali počtvrté zásluhou Kováčika a za další minutu upravil na konečných 5:2 Holec.

Česká pojišťovna play-off, předkolo
Zlín - Třinec 3:0on-line
Branky: 49. Leška, 54. Holík, 59. Čajánek.
Stav série 1:0
Brno - Kladno 5:2on-line
Branky: 3. Malec, 17. Švrček, 18. Erat, 46. Kováčik, 47. Holec - 38. a 40. Kalla.
Stav série 1:0

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice