Hlavní obsah

Zlín - Třinec 3:0Zlín se dostal v předkole play-off do vedení, porazil Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Leška 1 : 0
55. Holík 2 : 0
60. Čajánek 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili v úvodním zápase předkola play off úřadujícího mistra z Třince 3:0. Po dvou bezgólových třetinách udeřili Berani v polovině poslední dvacetiminutovky, kdy vstřelil vítězný gól domácích útočník Petr Leška. Poté se mezi střelce zapsal Petr Holík a v závěrečné power play Třince přidal pojistku do prázdné branky Petr Čajánek. Druhý duel se hraje ve čtvrtek opět ve Zlíně.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Petr Zámorský ze Zlína (vlevo) a Erik Hrňa z Třince

Článek

Zlínští si již v první pětiminutovce zahráli dvě přesilové hry, když se Třinečtí provinili proti technickým pravidlům. Nejprve vyhodil kotouč z kluziště Klouček a po něm jeho tým špatně vystřídal. Ani jeden prohřešek ovšem domácí nezužitkovali.

Také slezský tým měl k dispozici dvě početní výhody, výsledek byl ovšem stejný. Při trestu Kubiše se do brejku dostal Adamský, jenž ale vystřelil vedle zlínské branky. Oba týmy předváděly atraktivní hokejovou podívanou s řadou osobních soubojů, které scházely jen góly.

Po změně stran tempo z první třetiny mírně opadlo. Také v prostředním dějství ovšem trestné lavice nevychladly. Souběžné tresty vyfasovali Ondráček s Polanským. Oba brankáři zůstali pozorní, a tak ani tato vyloučení ke změně výsledku nevedla.

Třinec neskóroval ani v následujících dvou početních výhodách. Šance slezského týmu eliminoval spolehlivý brankář Horčička. Po polovině duelu se do šance dostal Filip Čech, střelu domácího forvarda chytil ovšem gólman Hamerlík ukázkovým semaforem. Ve vyložené šanci poté neuspěl zblízka Kubiš, jenž tváří v tvář nevyzrál nad strážcem třinecké branky. Po dvou třetinách tak stále platil bezbrankový výsledek.

V úvodu třetího dějství spálil velkou šanci Ondráček, když z dobré pozice nedokázal prostřelit Hamerlíka. Při následném vyloučení Míky Třinec obléhal zlínskou branku, avšak bez gólového efektu. Po návratu hříšníka z trestné lavice otevřeli Berani skóre. Třinecká obrana nechala před brankou volného Lešku, jenž chladnokrevně propálil Hamerlíka.

Po úvodní brance to na ledě začalo hodně jiskřit. Na trestnou lavici putoval za sekání Rufer a později mohl svého prohřešku litovat. Zlínští totiž neponechali nic náhodě a Holík přidal druhý gól. Domácí si už poté důležité vítězství nenechali vzít a Třinci k zdramatizování zápasu nepomohla ani závěrečná minutová power play. Výsledek naopak střelou do prázdné branky zpečetil Čajánek.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 1. zápas:
PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 50. Leška (Köhler), 55. Holík (Leška, Hamrlík), 60. Čajánek (Leška, Linhart). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 4552.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček, Míka, Matějíček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Finsterle, Melenovský, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Novotný, Richter, Seman - Bonk, Rufer, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Kůrka, Polanský, M. Hořava - Hrňa, Orsava, Ostřížek. Trenéři: Tlačil a Janků.
Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice