Hlavní obsah

Brno - Kladno 5:2Brňané zaskočili Kladno drtivým nástupem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Malec 1 : 0
17. Švrček 2 : 0
18. Erat 3 : 0
39. Kalla 3 : 1
41. Kalla 3 : 2
47. Kováčik 4 : 2
48. Holec 5 : 2
Záznam online reportáže

BRNO

Hokejisté Komety Brno využili v prvním utkání předkola play off domácího prostředí a zdolali Kladno 5:2. Brňanům se vydařil nástup do zápasu a po první třetině získali tříbrankový náskok. Kladno sice nerezignovalo a po dvou střelách Jaroslava Kally snížilo na rozdíl jediné branky, jenže závěr patřil opět střelecky produktivnímu domácímu týmu. V Brně se hraje ve čtvrtek i druhý zápas série.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Z třetího gólu proti Kladnu se radují Roman Erat (vlevo) a Róbert Petrovický

Článek

Kometu hnala do nátlakového hokeje hned od úvodních minut bouřlivá kulisa vyprodané arény a hra nabrala rychle na obrátkách. Kladno sice využívalo každou možnost k rychlým protiútokům, v koncovce ale chabé střelecké pokusy na brankáře Trvaje nestačily.

Důsledné napadání soupeře hned po ztrátě kotouče také vyneslo Brňanům už ve třetí minutě první nabídku ke skórování. Kladenští zadáci v tísni vyhodili kotouč přímo na hokejku obránce Malce, jenž číhal u útočné modré čáry, posléze naznačil přihrávku spoluhráči a nájezd zakončil tvrdou střelou, po níž se kotouč odrazil od tyčky za záda gólmana Chábery.

Po inkasované brance začalo Kladno pozorněji bránit, nepolevovalo však ani v útočné aktivitě. Při zakončení však hosté postrádali přesnost.

Aktivnější Kometa dostala soupeře v závěru třetiny pod tlak a v rozmezí pouhých 88 sekund přidala další dvě branky. Na obou měl podíl útočník Divíšek, který přesnou přihrávkou od zadního mantinelu nejprve našel obránce Švrčka a na jeho přesnou dělovku brankář Chábera nedosáhl. Vzápětí po přetlačování u mantinelu v obranné třetině Kladna se opět dostal ke kotouči aktivní Divíšek, tentokrát našel volného Erata a bylo to 3:0.

Tři branky diváky hodně natěšily, ovšem Kladno ve druhé třetině naznačilo, že se nemíní vzdát. I když domácí tlačili, intenzita jejich útoků ztratila na síle z první třetiny. Na obou stranách navíc vynikali brankáři. Teprve v závěru druhé části Kladno překonalo střelecký půst v Brně během této sezony. Po nenápadném protiútoku našel Látal na pravé straně Kallu, jenž střelou bekhendem k tyči překonal brankáře Trvaje.

Rytíři vycítili příležitost ke zvratu, kterou umocnili v úvodu závěrečné třetiny. Aktivní taktika jim přinesla rychlou odměnu, když střelecky produktivní Kalla přidal druhou branku Středočechů. Kometa na chvíli zcela vypadla z role, začala zoufale bránit jednobrankový náskok a na Trvaje se valil jeden útok za druhým. Brněnský výpadek ale trval jen necelých pět minut.

Zpět na nohy postavil svěřence trenéra Venery návrat k agresivnímu pojetí hry. Od puku těžko odstavitelný Divíšek připravil svým spoluhráčů třetí gólovou akci, když po jeho spolupráci s Dlouhým obránce Kováčik prostřelil od modré čáry Cháberu. Na kolena srazil Kladno po individuální sólové akci Holec, který se protáhl kolem obránce Lepina, jenž jej sice na chvíli přibrzdil, brněnský útočník ale rychle našel rovnováhu a chytrou kličkou překonal Cháberu popáté.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 5:2 (3:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Malec, 17. Švrček (Divíšek), 18. Erat (Divíšek), 47. Kováčik (Dlouhý, Divíšek), 48. Holec - 39. Kalla (M. Látal), 41. Kalla (Dragoun, Kameš). Rozhodčí: Šindler, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, M. Hruška, Malec, Bičánek, Vašíček, Švrček - Němec, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Kladno: Chábera - Kameš, J. Drtina, Lepine, Piskáček, L. Procházka, David Růžička, Pavlů - Kalla, Patera, Kuchler - Dragoun, Hovorka, Bicek - Eberle, Lukáč, M. Látal - Valský, Knotek, Kafka - od 21. navíc Kužel. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články